FSF

Pitching knjižnih predlog za filmske producente

SREDA, 18. 9. (16.00–17.00) ZELENA DVORANA

 

Uredniki in založniki bodo v 10-minutnih predstavitvah predočili knjižna dela, ki nestrpno čakajo upodobitev na filmskem platnu. Dogodek, ki bo v ospredje postavil pet obetavnih novosti slovenskih avtorjev, je namenjen spodbujanju stika med producenti na eni strani ter založniki in literarnimi agenti ali samimi avtorji, imetniki pravic, na drugi strani.

Knjige, ki bodo predstavljene: Spovin Anje Mugerli (roman predstavlja Orlando Uršič, založba Litera), Razred  Nike Matanović (roman predstavlja Zala Stanonik, založba Pivec), Zlati zob  Tadeja Goloba (roman predstavlja Alenka Veler, založba Mladinska knjiga), Balerina, balerina  Marka Sosiča (roman Petra Kavčič, založba Beletrina), Medsočje  Mirta Komela (roman predstavlja Katja Urbanija, založba Goga) in Igranje  Stanke Hrastelj (roman predstavlja Nela Malečkar, založba Mladinska knjiga).

Sodelovanje Slovenskega filmskega centra in Javne agencije za knjigo RS.

V slovenščini.   

 

»Po vzoru programov Shoot the book!, ki je zaživel leta 2014 v Cannesu, in Books at Berlinale, ki v Berlinu poteka že od leta 2006, želimo spodbujati filmske adaptacije knjižnih del slovenskih literatov. Ker bo Slovenija leta 2022 častna gostja na globalno najpomembnejšem knjižnem sejmu v Frankfurtu, ki je tudi partner obeh omenjenih programov na festivalih v Cannesu in Berlinu, se slovenskim ustvarjalcem obeta veliko možnosti za predstavitev »filmičnih« knjižnih predlog. To je priložnost, da tudi v Sloveniji ustvarimo platformo, ki lahko oživi trg adaptacij slovenske literature za film, in animiramo slovenske in mednarodne filmske ustvarjalce.«