FSF

Koprodukcijsko srečanje Fokus: Italija bo osrednji dogodek strokovnega programa 22. FSF

Kot vsako leto bomo filmski program Festival slovenskega filma tudi pospremili z dogodki, ki so v prvi vrsti namenjeni filmskim strokovnjakom, verjamemo pa, da bodo zanimivi tudi za širšo javnost. Strokovni program bo potekal od srede, 18. septembra, do vključno nedelje, 22. septembra 2019 v Zeleni dvorani Avditorija Portorož.

Osrednji dogodek strokovnega programa bo koprodukcijsko srečanje Fokus: Italija, v okviru katerega bomo predstavili italijanske institucije, ki tvorijo sistem podpor filmski produkciji in kulturni izmenjavi (MIBAC, ANICA, regionalne sklade, Italijanski inštitut za kulturo v Ljubljani, Italijansko trgovinsko agencijo Slovenija), predvsem pa bomo poskušali s predstavitvami (pitchingi) izbranih projektov v razvoju in postprodukciji spodbuditi koprodukcijsko sodelovanje med državama.

Organizirali bomo tudi vrsto delavnic, predavanj in razprav. Za širšo javnost bodo še posebej zanimive okrogle mize o filmskih upodobitvah slovenskih knjižnih del (povezuje Marcel Štefančič, jr.), o problematiki avtorskih pravic slovenskih igralcev (povezuje igralec Matej Zemljič), o scenaristični delavnici Scenarnica (povezuje programski vodja Scenarnice, režiser in scenarist Matevž Luzar) ter o povezovanju elementov filmske montaže, slikarstva in glasbe pri nastajanju filma (povezuje montažerka Olga Toni). Predstavili bomo tudi študijo, ki je analizirala fiskalne in ekonomske učinke avdiovizualne industrije na domače gospodarstvo ter vpliv državnih podpor na razvoj avdiovizualne industrije.

Celoten strokovni program in urnik posameznih dogodkov najdete na povezavi: www.fsf.si/2019/strokovni-program/.