FSF

Poudarki z novinarske konference 22. FSF

V torek, 10. septembra sta direktorica 22. FSF Jelka Stergel in vodja projekta 22. FSF Tjaša Smrekar na novinarski konferenci v Kinu Komuna predstavili 22. izvedbo Festivala slovenskega filma. Jelka Stergel je opozorila, da bo letos na festivalu veliko svetovnih premier in da »je glede na prejšnje leto opazen tematski zasuk od socialne drame k bolj politično angažirani drami, ki meji že na politični triler«. Letos je zelo okrepljena tudi sekcija manjšinskih koprodukcij, ki »kaže na to, da slovenski producenti zelo dobro izbirajo filme, ki jih velja finančno in ustvarjalno podpreti.«

Osrednji dogodek letošnjega strokovnega programa bo koprodukcijsko srečanje Fokus: Italija, v okviru katerega bomo skušali s predstavitvami (pitchingi) izbranih projektov v razvoju in postprodukciji še bolj spodbuditi koprodukcijsko sodelovanje med državama, ki je v zadnjih letih že obrodilo mnoge sadove. Med preostalimi dogodki strokovnega programa je Jelka Stergel še posebej izpostavila letošnji »pitching« slovenskih knjižnih predlog za filmske producente.

Tjaša Smrekar je povedala, da je glavna novost letošnjega FSF neposredni televizijski prenos zaključne slovesnosti s podelitvijo nagrad, ki jo bo v nedeljo, 22. septembra, prenašala RTV Slovenija. Novost je tudi to, da bo v kinu Monfort vstop na filmske projekcije s pričetkom pred 17. uro prost do zapolnitve kapacitet, za projekcije po 17. uri pa plačljiv. Med Avditorijem Portorož in kinom Monfort bo organiziran prevoz.

Več si lahko preberete v sporočilu za medije.