FSF

5. dan na FSF

Za nami je več kot polovica festivala, pred nami pa sta še dva dneva, polna filmskih projekcij, predavanj, mreženja in druženja.

Med številnimi filmi, ki si jih boste lahko ogledali tekom današnjega festivalskega dne, vas čakata tudi novi celovečerec Damjana Kozoleta Polsestra, ki je bil premierno prikazan na festivalu v Karlovih Varih, glavno vlogo v filmu pa je odigrala Urša Menart, režiserka zmagovalnega filma 21. FSF Ne bom več luzerka, in igrano-dokumentarni celovečerec Dnevnik Diane Budisavljević režiserke Dane Budisavljević, ki je na letošnjem puljskem festivalu prejel zlato areno za najboljši film. V okviru koprodukcijskega srečanja Fokus: Italija nas bo danes obiskal tudi častni gost 22. FSF, italijanski režiser Alberto Fasulo, ki bo na festivalu predstavil svoj drugi igrani celovečerec Menocchio.

Nekateri ste se v jutranjih urah že udeležili predavanja Marcina Łuczaja in okrogle mize o Scenarinci, ne pozabite pa tudi na okroglo mizo o ustvarjalnem vidiku filmske montaže. Strokovni program danes zaključujemo s predstavitvijo študije Deloitte, ki je analizirala fiskalne in ekonomske učinke AV industrije v Sloveniji.

Trenutne rezultate glasovanja občinstva si lahko ogledate tukaj.