Okrogla miza DPPU – Ustvarjalni aspekt montažnega oblikovanja filmskih podob

Okrogla miza DPPU – Ustvarjalni aspekt montažnega oblikovanja filmskih podob

Film je v svojem bistvu avdiovizualni medij. Svojo vizualno plat izraža prek filmskih podob in na ta način občinstvu posreduje zgodbo, zvok pa je lahko slušna analogija podobe.

Film vsakomur ponuja možnost sanjanja in svobodnega izražanja sanj. Montažna sintaksa ali skladnja je pri tem ključnega pomena, saj pri njej ne gre zgolj za mehansko združevanje podob. Gre za kreativen postopek, ki dokončuje proces ustvarjanja filma.

O pomenu vizualnih in zvočnih podob ter o njihovem skladanju bomo govorili s strokovnjaki s tega področja, in sicer s slikarjem in vizualnim umetnikom Robertom Černelčem, glasbenikom in skladateljem filmske glasbe Janezom Dovčem ter vrhunskim in večkrat nagrajenim filmskim montažerjem Milošem Kaluskom. Vsi trije trenutno sodelujejo pri skupnem projektu in bodo ekskluzivno delili z nami to dragoceno izkušnjo.

Povezuje filmska in televizijska montažerka Olga Toni.

Društvo postprodukcijskih ustvarjalcev (DPPU) je edino reprezentativno stanovsko društvo na področju Slovenije, v katerem se povezujejo ustvarjalci filmske postprodukcije na področju montaže slike in zvoka, snemanja in oblikovanja zvoka ter obdelave slike.

V slovenščini

21/09/2019 @ 14:30
14:30

Zelena dvorana

Strokovni program