Festival z osveženo podobo in novo spletno stranjo

Ekipa Festivala slovenskega filma se že ogreva za 22. izdajo festivala, ki se bo med 17. in 22. septembrom odvijal v portoroškem Avditoriju in ponovno tudi v dvorani Monfort, slikovitem prizorišču nekdanjega skladišča soli. Mesec dni so že odprte prijave za filme, ki jih bodo selektorji po 15. juliju razvrstili v Tekmovalni in Pregledni program. V Tekmovalnem programu se bodo filmi potegovali za nagrade vesna v kategorijah celovečernih igranih in dokumentarnih filmov, srednjemetražnih, kratkih in študijskih filmov ter slovenskih manjšinskih koprodukcij. Če boste nagrajene filme v Portorožu zamudili, si jih bo mogoče po končanem festivalu ponovno ogledati tudi v ljubljanskem Kinu Komuna.

Tekmovalnemu in Preglednemu programu se vsako leto pridružijo še sklop Posvečeno, kjer predstavimo dela aktualnega Badjurovega nagrajenca za filmsko ustvarjanje, sklop novih otroških animiranih filmov in tuja retrospektiva Fokus Italija. Vedno pomembnejši del festivala postaja mednarodni strokovni program s koprodukcijskim srečanjem slovenskih in regionalnih producentov ter delavnicami in konferencami, ki jih pripravljamo v sodelovanju s filmskimi društvi.

Festival se ponaša tudi z novo spletno stranjo in svežo celostno podobo, ki festival simbolno poveže s kristalom zrna soli, s čimer želi direktorica festivala Jelka Stergel izraziti občudovanje filmskemu ustvarjanju, »ki dobesedno pooseblja samo bistvo umetnosti, kot jo je razumel Hegel: čutno svetenje ideje«. Prepričani smo, da se nam bo s platen letošnjega slovenskega filmskega festivala posvetila kopica dobrih idej!