FSF

Sreda na 24. FSF Portorož

Za nami so prvi dogodki in svečana otvoritev 24. FSF Portorož, v sredo pa filmski program nadaljujemo s tematskim sklopom DANES NEKOČ

Žal moramo sporočiti, da je strokovni dogodek Filmska osnovna šola, ki naj bi potekal v sredo dopoldan, zaradi bolezni odpovedan. Prav tako zaradi bolezni v Portorož ne bo Slobodana Šijana, letošnjega »prijatelja slovenskega filma«. Petkov dogodek predstavitve Šijanove knjige Pisatelji v kinu še vedno ostaja na sporedu, o Šijanovi novi knjigi pa se bosta pogovarjala direktor Srbskega filmskega centra Gordan Matić in vodja založništva pri FCS Miroljub Stojanović. 

Sredin strokovni program tako začenjamo s predstavitvijo nove filmske knjižnice Filmoteka Slovenica, ki že vsebuje več deset slovenskih filmov in filmov, pri katerih so sodelovali slovenski producenti, želeli pa bi nagovoriti tudi neodvisne producente, da se ji pridružijo in s svojo produkcijo še razširijo nabor slovenskih filmov, ki bodo po legalni poti dostopni gledalcem po vsem svetu. V poznopopoldanskem času bo sledil zabaven dogodek To bi lahko bil film, predstavitev petih izbranih zgodb natečaja Pisarne Ljubljane, Unescovega mesta literature in Slovenske kinoteke, ki bi lahko postale film. Zgodbe bo na odru oživil Boštjan Napotnik – Napo, predstavili pa bomo tudi utemeljitve žirije.

Ob 10. uri lahko v Beli dvorani Avditorija prisluhnete tudi pogovoru z ustvarjalci otvoritvenega filma InventuraPogovore z ustvarjalci bo v živo prenašala AKTV, posnetki pa bodo z zamikom objavljeni na spletni strani AKTV.

Fotografije s festivalskih dogodkov lahko poiščete v galeriji, ki se dnevno osvežuje.