FSF

24. FSF Portorož odpira vrata

V torek ob 20. uri s projekcijo filma Inventura Darka Sinka v Avditoriju Portorož svečano odpiramo 24. FSF Portorož. Veseli nas, da se bo otvoritvene slovesnosti udeležil tudi častni pokrovitelj letošnjega festivala, predsednik republike, gospod Borut Pahor. Na slovesnosti bo podeljena tudi Badjurova nagrada za življenjsko delo, že ob 18. uri pa bo v Beli dvorani Avditorija otvoritev razstave, posvečene letošnji nagrajenki, gospe Emiliji Soklič

Sicer pa vas vabimo, da v Portorož pridete že zjutraj, saj vas prvi filmi čakajo že ob 10. uri. Torkov filmski program je povezan v tematski sklop DANES NEKOČ in združuje filme, ki se na tak ali drugačen način spogledujejo z zgodovino ali pa je slednja vzrok sedanjosti. 

Ob 10:30 vas vabimo v Zeleno dvorano Avditorija na prvi dogodek strokovnega programa, zaključno etapo scenaristične delavnice Kratka scena, kjer bodo udeleženci delavnice predstavili svoje scenarije producentom in drugi zainteresirani javnosti. Sledila bo okrogla miza o prisotnosti oziroma odsotnosti filma v slovenskem medijskem prostoru, kjer bodo predstavniki medijev in filmski publicisti razmišljali o tem, kako širši javnosti približati kvaliteten film in dvigniti nivo filmske kulture pri nas. Za oba dogodka bo na spletni strani FSF tudi digitalni prenos v živo.