FSF

Sobota na 24. FSF Portorož

Sobotni filmski program povezuje tema LOKALNO DALEČ – to so zgodbe, ki so tu pred nami, pa jih vidimo šele, ko nam jih razkrije film. Ob 13. uri bo v Monfortu tudi nadomestna projekcija filma Sto let od koroškega plebiscita.

Ob 10. uri bo v Gledališču Tartini v Piranu tudi sobotna matineja za otroke, izbor najlepših filmov po izboru DSAF Čarobni svet animacije. Pripeljite svoje najmlajše, vstop je prost!

Strokovni program v soboto začenjamo s posvetom Film in turizem, kjer bodo vabljeni strokovnjaki razpravljali o pomenu in potencialu filmskih festivalov za turistično ponudbo kraja, v katerem se dogajajo. Ta dogodek bo imel tudi digitalni prenos v živo.

Opoldne bo DSR predstavilo dokumentaristični laboratorij Dokumentarnica, ki poteka pod mentorskim vodstvom režiserjev Matjaža Ivanišina, Roka Bička in Petre Seliškar. V času kosila bo Društvo slovenskega animiranega filma organiziralo srečanje filmskih profesionalcev in študentov s pogostitvijo, ob 16. uri pa bo DSR v Amfiteatru Avditorija podelilo nagradi kosobrin za dragocene filmske sodelavce za leti 2020 in 2021.

V Beli dvorani Avditorija lahko od 10. ure dalje prisluhnete pogovorom z ustvarjalci filmov, ki so bili na sporedu v petekPogovore z ustvarjalci bo v živo prenašala AKTV, posnetki pa bodo z zamikom objavljeni na spletni strani AKTV.

Koncertni oder v Monfortu bo namenjen zasedbi The Dreams, najboljšemu slovenskemu jam bandu. Southern rock in blues sta preozka okvira za opis žanra te sedemčlanske zasedbe, sta pa trden temelj za živo improvizacijo, ki se vedno znova zgodi med nastopi. Glavna motiva za nastanek in delovanje skupine The Dreams sta odkrivanje bogastva dinamične glasbe, polne improvizacij, in pretakanje pozitivne energije med glasbeniki in poslušalci. Se vidimo ob 23. uri!