FSF

V petek na programu 23. FSF

»Hotel sem razumeti, zakaj ljudje s tako lahkoto pozabljamo in kako selektiven je lahko spomin, da nam omogoča pozabo nečesa bolečega. Je mogoče, da smo pravzaprav samo skupek vsega tistega, česar ne pozabimo?« o svojem filmu Sadeži pozabe, ki je letos otvoril sekcijo Horizonti beneškega filmskega festivala, pove režiser Christos Nikou. Sadeže pozabe, slovensko manjšinsko koprodukcijo o skupnosti, ki jo prizadane epidemija spominske amnezije, si lahko ogledate v poznih večernih urah. Še prej bo na sporedu animirani predfilm Fundamentalizem Mitje Mančka o boju verskih fundamentalistov.

Petek sicer začenjamo s programom kratkih tekmovalnih filmov, ob 16:30 pa sledi drugi del mladinske uspešnice Košarkar naj bo 2 Borisa Bezića. Pred njim bomo zavrteli še kratki animirani film Too-Pee Andreja Adameka, Hane Jošić in Jerneja Kovača Myinta.

Ob 18:40 se bosta v kratkem igranem filmu Fake news Vita Pešiča soočila dva jezna novinarja, sledila pa bo celovečerna partizanska epopeja Preboj Dejana Baboska.

Petkov Strokovni program bo posvečen Četrtemu koprodukcijskemu srečanju med slovenskimi predstavniki različnih področij filmske industrije ter njihovimi kolegi iz regije in drugih zainteresiranih evropskih držav.Povezave do prenosov Strokovnega programa najdete na spletni strani FSF.si in družbenih omrežjih FSF.

Ne pozabite tudi na Pogovore z ustvarjalci, ki so v živo predvajani na FB strani festivala in na Arnes strani AKTV, z zamikom pa so dostopni tudi v arhivu AKTV.

Fotografije z dogodkov preteklih dni lahko poiščete v galeriji.