Preboj

Preboj

TEKMOVALNI · CELOVEČERNI · IGRANI

2019 · 86 min · barvni · DOLBY SR · DCP · 1:2,35

V slovenščini z angleškimi podnapisi.

PRODUCENT Dejan Babosek
PRODUKCIJSKA HIŠA Narayan Produkcija, Zavod za kulturne dejavnosti, Zveza borcev za vrednote NOB Slovenija, Kulturnozgodovinsko društvo Triglav
KOPRODUKCIJA Studio Ritem

 

Marec 1945. V težki zimi se je na visokogorsko planoto Menina umaknila brigada 500 partizanov, ki jih je v dolinah obkolila divizija SS z 12.000 vojaki. V zavetju gozdov si v snegu uredijo zasilna bivališča, vendar so borci izčrpani, sestradani, prezebli, podhranjeni in moralno na tleh. Komandant Franc Sever Franta se znajde pred nemogočo nalogo, ko mora iz neprepustnega obroča rešiti svoje borce. Po celodnevni krvavi bitki se jim v težkih razmerah uspe prebiti skozi obroč na svobodo.

 

REŽISER Dejan Babosek
SCENARISTA Dejan Babosek, Martin Horvat
DIREKTOR FOTOGRAFIJE Gregor Kitek
MONTAŽER Dejan Babosek
AVTOR GLASBE Tim Žibrat
SCENOGRAFKA Urška Mazej
KOSTUMOGRAFKA Barbara Drmota
OBLIKOVALEC ZVOKA Borut Berden
OBKLIKOVALKI MASKE Darja Krhin, Barbara Hren
IGRALSKA ZASEDBA Domen Valič (Franc Sever Franta), Jernej Gašperin (Rudolf Pfeiffer), Ana Špik (Valerija Skrinjar Tvrz), Lovro Zafred (Jože Strniša), Denys Bilash (Franci Bera), Rok Vihar (General SS Erwin Rosener), Jan Bučar (Dr. Lazo), Miha Rodman (komandant bataljona VDV/Battalion commander)

 

Izjava režiserja

Takoj sem vedel, da želim po tej zgodbi narediti film. Kot medij, ki se gledalca najbolj čustveno dotakne, le film lahko pokaže ta edinstven dogodek naše zgodovine in pripomore k temu, da spomin nanj ostane živ in nikoli ne utone v pozabo.

 

09/10/2020 – 18:45
18:45

Kino Komuna

Tekmovalni

NAKUP VSTOPNICE