FSF

Napoved filmskega programa prvega festivalskega dne

Že prvi dan na 23. FSF epohalna antična drama

»Izkušnje in zgodovina nas učijo, da se ljudstva in vlade nikoli niso ničesar naučili iz zgodovine in da niso delovali v skladu s tem, kar bi se lahko naučili.«

Citat Georga Wilhelma Friedricha Hegla služi kot epigraf v filmu režiserja Janija Severja, ki je bil zasnovan po knjigi Slavoja Žižka Antigona.

S celovečernim igrano-dokumentarnim filmom Antigona – kako si upamo! bomo v torek, 6. 10., otvorili 23. FSF, preko Skypa pa se bo s svojim komentarjem oglasil tudi Slavoj Žižek. Kot predfilm bo predvajan kratki film Marka Naberšnika Neločljivi, ki govori o praznovanju rojstnega dne v času karantene, ko so čestitke na daljavo tiste najbolj blizu.

Torkovo dopoldne bo med drugim posvečeno tudi dvema dogodkoma Strokovnega programa. Ob 10h bodo svojo izkušnjo s programom React z nami delili producenti filma Jezdec Dominika Menceja, ob 11h pa bomo predstavili pravila Reactovega sklada za financiranje razvoja koprodukcij in delavnice First Cut Lab za podporo filmom v postprodukcijski fazi montaže. Dogodke Strokovnega programa lahko v živem prenosu spremljate preko platform Zoom in YouTube.