FSF

Petek na 24. FSF Portorož

Petkov filmski program je povezan v sklop PRETEKLA SEDANJOST. Gre za filme, pri katerih se zdi, da je vseeno, ali se je zgodba zgodila včeraj ali se dogaja danes ali pa se bo zgodila v prihodnosti.

V okviru strokovnega programa bomo večino dneva spremljali predstavitev in zaključek scenaristične delavnice Scenarnica, ki je letos že šestič zapored potekala v Ljubljani v organizaciji Društva slovenskih režiserjev (DSR) in DSR Scenaristi. Za ta dogodek ne bo spletnega prenosa. Popoldanska predstavitev knjige Slobodana Šijana je zaradi bolezni žal odpovedana, nadomestil pa jo bo drugi del predstavitve RE-ACT-ovega projekta Circle. Predstavitev se začne ob 16:00, potekala bo v angleščini, na voljo pa bo tudi digitalni prenos v živo.

V Beli dvorani Avditorija lahko od 10. ure dalje prisluhnete pogovorom z ustvarjalci filmov, ki so bili na sporedu v četrtekPogovore z ustvarjalci bo v živo prenašala AKTV, posnetki pa bodo z zamikom objavljeni na spletni strani AKTV.

Ob 23. uri v Monfortu ne zamudite nastopa Kennyja ‘Blues Boss’ Wayna, sedeminsedemdesetletnega pianista, pevca in tekstopisca, znanega po svojem obvladovanju klasičnega boogie-woogieja, starega bluesa, swinga in jazza New Orleansa. V zasedbi njegove letošnje jesenske evropske turneje je tudi Russell Jackson, dolgoletni basist kralja bluesa B. B. Kinga.