FSF

Nedelja na 24. FSF Portorož

V nedeljo zvečer nestrpno pričakujemo razglasitev letošnjih prejemnikov vesen. Zaključna slovesnost bo ob 19. uriGlavni dvorani Avditorija Portorož

Še prej bosta na sporedu dva filma iz posebnega programa, v Avditoriju Portorož pa bo ob 13. uri tudi nadomestna projekcija filma Po tamburi.

Strokovni program zaključujemo s predstavitvijo Iniciative filmskih festivalov nevladnih organizacij, ki so jooblikovali predstavniki domačih mednarodnih festivalov, njen namen pa je strokovno povezovanje aktivnih organizatorjev iz vse Slovenije, analiza aktualnega stanja na področju filmskih festivalov v Sloveniji, prepoznavanje problematik delovanja, dialog z odločevalci in prizadevanje za izboljšanje pogojev za ustvarjanje in organizacijo filmskih festivalov ter oblikovanje skupne vizije za prihodnost področja.

V Beli dvorani Avditorija lahko od 10. ure dalje še zadnjič letos prisluhnete pogovorom z ustvarjalci filmov, ki so bili na sporedu v sobotoPogovore z ustvarjalci bo v živo prenašala AKTV, posnetki pa bodo z zamikom objavljeni na spletni strani AKTV.