FSF

Četrtek na 24. FSF Portorož

Četrtkov filmski program bo povezan v sklop ODPRTO OKOLJE; gre za fime, posvečene okolju ali pa je okolje posvečeno filmu, oko kamere pa je pretežno zunaj.

Strokovni program v Zeleni dvorani Avditorija začenjamo z okroglo mizo o slovenskem jeziku na filmu. Pogovor bo moderirala Emica Antončič, urednica revije Dialogi, skupaj s scenaristi, režiserji, igralci, lektorji in filmskimi teoretiki pa bomo razmišljali o različnih vidikih slovenskega jezika na filmu. Sledil bo strokovni posvet zavoda AIPA o slovenski neimplementaciji dveh za varovanje avtorskih pravic v AV sektorju zelo pomembnih direktiv Evropskega parlamenta in Evropskega sveta, pa tudi o drugih nujnih spremembah slovenske avtorskopravne zakonodaje. Dan bomo zaključili s prvim delom predstavitve RE_ACT-ovega pospeševalnika za filmske dokumentaristke CIRCLE, programa usposabljanja za največ dvanajst izbranih filmskih ustvarjalk (režiserk in/ali producentk), ki iščejo podporo za razvoj svojega filma in nadaljnji razvoj strokovnih veščin. Dogodke strokovnega programa lahko spremljate tudi preko Zooma.

Ob 10. uri bo v Gledališču Tartini v Piranu še predstavitev revije Dnevi slovenskega filma v Beogradu.

V Beli dvorani Avditorija lahko od 10. ure dalje prisluhnete pogovorom z ustvarjalci filmov, ki so bili na sporedu v sredoPogovore z ustvarjalci bo v živo prenašala AKTV, posnetki pa bodo z zamikom objavljeni na spletni strani AKTV.Ob 23. uri bodo festivalski glasbeni oder v Monfortu zasedli Lovro Ravbar & Get On Board Collective, ki navdušujejo občinstvo z velikim odmerkom ritma in bogato harmonijo ter odličnimi solisti. Vabljeni!