Most sodelovanje in prijateljstva

Most sodelovanje in prijateljstva

Predstavitev revije »Dnevi slovenskega filma v Beogradu« s projekcijo filma in gosti.

Po osamosvojitvi je prva retrospektiva slovenskega filma v Beogradu potekala šele leta 2012.

Leta 2015 pa se je začela nova zgodba: zgodili so se Dnevi slovenskega filma, ki so potekali v novih prostorih Jugoslovanske kinoteke. Potem so Dnevi redno potekali vsako leto in prikazali najpomembnejše  filme slovenskih avtorjev starejše in mlajše generacije, od Jana Cvitkoviča, Marka Naberšnika, Martina Turka, Urše Menart, Matjaža Ivanišina, Gregorja Božiča, do Metoda Pevca, Bojana Labovića, Karpa Godine. Večina med njimi je  bila tudi prisotna na projekcijah in tudi na okroglih mizah, ki so pokrivala različne teme kot tudi na razstavah, posvečenim slovenskim filmskih avtorjem: scenografu  Dušanu Milavcu, snemalcu Ivanu Belcu ter režiserjema Jožetu Babiču in Francetu Štiglicu.

Decembra 2021 bodo potekali naslednji Dnevi slovenskega filma, del programa pa bo kot doslej potekal tudi v Novem Sadu, Nišu, Pančevu, Vršcu, Kovinu, Smederevu, Subotici.

Pred tem pa bomo na srečanju v Portorožu pogledali  na najpomembnejše dogodke v preteklih letih in začrtali prihodnost predstavitve slovenskega filma v Srbiji.

14/10/2021 – 10:00
10:00

Gledališče Tartini

Strokovni program

14.10.2021 ob 10:00