Oče

Oče

TEKMOVALNI · KOPRODUKCIJSKI · CELOVEČERNI · IGRANI

2020 · 120 min · barvni · DOLBY SRD · DCP · 1:2,35

V srbščini s slovenskimi podnapisi. Film je sofinanciral Slovenski filmski center, javna agencija.

PRODUCENT Danijel Hočevar
KOPRODUCENTI Jelena Mitrović, Čedomir Kolar, Alexander Ris, Marc Baschet, Danis Tanovic, Boris T. Matić, Lana Matic, Amra Bakšić Čamo, Adis Djapo
KOPRODUKCIJA Vertigo (SI), Filmska Kuća Baš Čelik (SR), Neue Mediopolis Film (DE), A.s.a.p. Films (F), Propeler Film (HR), Scca/pro.ba (BA)

 

Oče je zgodba o moškem, ki mu zaradi revščine odvzamejo otroke. To je zgodba o poražencu, izobčencu in ponižanem človeku, ki se peš odpravi iz svoje vasi na jugu Srbije do glavnega mesta, z enega konca države na drugega, iz protesta, dostojanstva in obupa, da bi tako opozoril nase in na sebi podobne, in iz poraženca postane heroj.

 

REŽISER Srdan Golubović
SCENARISTA Srdan Golubović, Ognjen Sviličić
DIREKTOR FOTOGRAFIJE Aleksandar Ilić
AVTOR GLASBE Mario Schneider
MONTAŽER Petar Marković
SCENOGRAFA Goran Joksimović, Predrag Petrović
KOSTUMOGRAFKA Ljiljana Petrović
OBLIKOVALCA ZVOKA Erik Mischijew, Corinna Fleig
OBLIKOVALKA MASKE Marinela Spasenović
SNEMALEC ZVOKA Bruno Tarrière
IGRALSKA ZASEDBA Goran Bogdan (Nikola), Boris Isaković (Vasiljević), Nada Šargin (Biljana), Muharem Hamzić (Miloš), Ajla Šantić (Sanja), Milica Janevski (uslužbenka v centru za socialno delo), Vahid Džanković (uslužbenec v centru za socialno delo), Jovo Maksić (Goran)

 

Izjava režiserja:

Hotel sem, da se film začne kot realistična drama o birokratski in skorumpirani družbi, potem pa se počasi spremeni v zgodbo o človeku, ki na svoji poti iz poraženca in izobčenca postane junak. Kar se začne kot socialna drama, tako postane pravljica.

10/10/2020 – 21:30
21:30

Kino Komuna

Tekmovalni

NAKUP VSTOPNICE