Dober dan za delo

Dober dan za delo

TEKMOVALNI · KOPRODUKCIJSKI · IGRANI

2018 · 75 min · barvni· DIGITAL · DCP · 1:1,85

Film je sofinanciral Slovenski filmski center, javna agencija

v bosanščini s slovenskimi podnapisi

PRODUCENTI Jovan Marjanović, Amra Bakšić – Čamo, Mirsad Purivatra
KOPRODUCENTKA Ida Weiss
KOPRODUKCIJA TRT (TR), Obala Art Centar (BiH), Bela Film d.o.o. (SI), Teferruat Film (TR)

Armin, ki je že dolgo nezaposlen, se odpravi na razgovor za delo hišnika v osnovni šoli. Na poti naleti na prometno nesrečo. Ko končno prispe do šole, je razgovorov že konec in delo je bilo oddano. Še preden noseči ženi Jasmini pove o ponesrečenem razgovoru, se priložnost ponudi v klavnici pri znancu njegovega svaka Kenana. Ker Armin ni sposoben zaklati živali, dobi delo varnostnika. Kmalu pa ugotovi, da delavci v klavnici kradejo. Prepričan, da ravna prav, prijavi krajo lastniku klavnice.

REŽISER Martin Turk
SCENARIST Martin Turk
DIREKTOR FOTOGRAFIJE Radislav Jovanov – Gonzo
AVTOR GLASBE August Braatz
MONTAŽER Jurij Moškon
SCENOGRAFKA Emina Kujundžić
KOSTUMOGRAFKA Emina Kujundžić
OBLIKOVALEC ZVOKA Igor Čamo
IGRALSKA ZASEDBA Aleksandar Seksan (Armin), Maja Zečo (Jasmina), Senad Alihodžić (Kenan), Ermin Sijamija (Izet), Adijan Kulovac (Edin), Mladen Nelević (Tarik), Muhamed Hadžović (Vedran)

Izjava režiserke:

Delo je glavna življenjska dejavnost. Je vir človekove identitete. Brez njega človek izgubi samospoštovanje, počuti se manjvrednega, nekoristnega, nepotrebnega, odvečnega zase in svoje bližnje. Armin potrebuje delo, da enostavno opraviči svoj obstoj ter svojo vlogo moža in očeta, vendar mu na poti do cilja stojijo ljudje, ki imajo delo, a ga ne spoštujejo in živijo po neki drugi, razvrednoteni lestvici moralnih načel. Tragičnost Arminovega lika vidim na eni strani v njegovi moralni drži, ki je pristna in ganljiva, na drugi strani pa ga prav ta na neki način ves čas ovira pri tem, da bi uresničil svoj cilj.

18/09/2019 @ 20:00
20:00

Razstavišče Monfort

Tekmovalni

Nakup vstopnic