Korporacija

Korporacija

TEKMOVALNI · CELOVEČERNI · IGRANI

2019 · 90 min · barvni · DOLBY SRD · DCP · 1:1,85

Film je sofinanciral Slovenski filmski center, javna agencija

PRODUCENT Tomi Matić
PRODUKCIJSKA HIŠA Lignit Film
KOPRODUCENT Siniša Juričić
KOPRODUKCIJA Jaako Dobra Produkcija, MB Grip, Zvokarna, RTV Slovenija

Leon Gall je policijski inšpektor v poznih tridesetih. Včasih deluje na robu legalnosti, vendar ni koruptiven. V četrti, kjer je odraščal s svojo pokojno materjo, narkomanko, Korporacija Rihter želi pričeti gradnjo največjega stavbnega kompleksa v zgodovini mesta. Leon Gall prek svoje punce, luksuzne prostitutke Veronike Gril, ki zadovoljuje pomembnega politika in enega izmed glavnih akterjev pri projektu, izve, da je bil nakup tamkajšnjega zemljišča sumljiv.

REŽISER Matej Nahtigal
SCENARISTI Zoran Benčič
DIREKTOR FOTOGRAFIJE J-P Passi
AVTORJA GLASBE Alen Sinkauz in Nenad Sinkauz
MONTAŽER Vladimir Gojun
SCENOGRAFKA Tina Merica
KOSTUMOGRAFKA Sanja Grcić
OBLIKOVALEC ZVOKA Boštjan Kačičnik
MASKERKA Alenka Nahtigal
IGRALSKA ZASEDBA Uroš Fürst (Urban), Primož Vrhovec (Leon), Ivo Barišič (Sven), Jana Zupančič (Kaja), Jelena Perčin (Brigita), Borut Veselko (Ronald Rihter), Lejla Korać (Alex), Katarina Stegnar (Veronika), Matija Vastl (Heinz), Niko Goršič (Novinar), Pia Zemljič (Gloria Link)

 

Izjava režiserja

Kaj je potrebno, da se v družbi nekaj spremeni? Ali je to posameznik? Kritična masa ljudi z podobnimi željami in ideali? Ali sploh lahko vplivamo na družbeni ustroj, mu malce spremenimo pot? Ali že vsak poizkus, s tem ko obstaja, nekaj spremeni? Oziroma: Kaj pomeni verjeti v zakon in oblast? Kakšno je razmerje moči med ljudmi, ki v uradnih političnih strukturah urejajo naša vsakdanja življenja, in med tistimi, ki finančno poganjajo ves ustroj? Kaj so v tem pogledu organi reda in miru? Kdo obvladuje naša življenja in s kakšnimi nameni?

 

20/09/2019 @ 21:30
21:30

Avditorij Portorož

Tekmovalni

Nakup vstopnic