Igor in Rosa

Igor in Rosa

TEKMOVALNI · KOPRODUKCIJSKI · IGRANI

2018 · 80 min · barvni · DOLBY SRD · DCP · 1:2,35

Film je sofinanciral Slovenski filmski center, javna agencija

v italijanščini s slovenskimi podnapisi

PRODUCENT Igor Pediček
KOPRODUKCIJA Casablanca Film Production (SI), Minimum Fax Media (IT), RTV Slovenija (SI)

Film je intimna drama ostarelega para z odraslimi otroki. Glavna junaka Igor in Rosa živita pod isto streho, a že dolgo nimata skupnega življenja. Ločeno doživljata travmatično smrt hčerke, on si življenje še upa živeti, ona pa ne, dokler ju dogodki ponovno ne združijo.

REŽISERKA Katja Colja
SCENARISTA Katja Colja, Angelo Carbone
DIREKTOR FOTOGRAFIJE Michele Paradisi
AVTOR GLASBE David Aaron Logan
MONTAŽER Filippo Maria Montemurro
SCENOGRAFKA Alessandra Mura
KOSTUMOGRAFKA Tanja Škrbić Birgmajer
OBLIKOVALEC ZVOKA Atanas Georgiev
OBLIKOVALKA MASKE Anja Godina
IGRALSKA ZASEDBA Boris Cavazza (Igor), Rosa (Lunetta Savino), Branko Đurič Đuro (Boris), Simonetta Solder, Anita Kravos, Maurizio Fanin

Izjava režiserke:

Ko ženska izgubi moža, je vdova. Kaj pa, če izgubi otroka? Ni besede, ki bi jo opredelila, in to je vprašanje, ki me je vodilo pri pripovedovanju moje zgodbe.

Smrt otroka globoko spremeni to, kar smo, ali v kar verjamemo. Bolečina prevzame vse in uniči vse, kar je v nas, pa tudi tisto, kar je okoli nas. Padate v brezno, iz katerega je težko, vendar mogoče iti ven. To se dogaja glavni protagonistki Rozi. Vedno obstaja subtilna meja med smrtjo in življenjem, med telesom in umom, med biti in ne biti, med ljubeznijo in ljubeznivostjo.

Moja želja je bila preseči to mejo, jo premagati in jo preživeti v njenih ogromnih in neštetih oblikah. To je bila meja, ki sem jo raziskala in poskušala povedati v svojem filmu z neizrečenimi besedami in pričakovanji.

17/09/2019 @ 17:15
17:15

Razstavišče Monfort

Tekmovalni