Maia_Workshops

Predstavitev mednarodnega producentskega usposabljanja Maia Workshops

 
Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.
 
Izobraževalni program MAIA je namenjen obetavnim evropskim producentom igranih in dokumentarnih filmov ter večmedijskih projektov, ki želijo izboljšati svoje znanje na področju produkcije, temelji pa na treh intenzivnih petdnevnih delavnicah na leto, ki so prilagojene začetnikom na področju filmske industrije. Vsaka od delavnic ponuja premišljeno kombinacijo poučevanja, študij primerov in praktičnih vaj ter dela, osredotočenega neposredno na projekte udeležencev, in osebne sestanke z uveljavljenimi mentorji in učitelji. Usposabljanje MAIA ponuja pogled tako na tradicionalne vidike filmske produkcije kot tudi fokus na nove in inovativne načine snemanja in trženja nizkoproračunskih filmov, transmedijsko pripovedovanje zgodb in izgradnjo multimedijskih projektov za različne platforme.
 
Program bo predstavila Graziella Bildesheim, vodja delavnic MAIA, Peter Buckingham, uveljavljeni mednarodni strokovnjak za razvoj občinstev in trženje ter tutor MAIA delavnic, pa bo na voljo za poglobljene osebne sestanke z izbranimi producenti s projekti v razvoju (ob predhodni prijavi na industry@fsf.si, najkasneje do 5. septembra).
 
 
 
Sodelujoči govorniki:
 
Graziella Bildesheim (MAIA Workshops, Italija)
 

Ustanoviteljica in direktorica delavnic MAIA, programa za usposabljanje mladih producentov s podporo programa MEDIA od leta 2006. Graziella Bildesheim je izkušena italijanska producentka, na evropskem avdiovizualnem prizorišču dela od leta 1994, ko je ustanovila lastno podjetje Fabulafilm. Kot svetovalka in strokovna ocenjevalka je sodelovala s številnimi evropskimi podjetji za produkcijo in organizacijo. Poleg delavnice MAIA je razvila tudi številne druge pobude za mednarodno usposabljanje (npr. HERMES, Directors Across Borders ipd.), sicer pa poučuje na šoli Centro Sperimentale/National Film School v Italiji. Kot predavateljica/članica žirije sodeluje na mednarodnih delavnicah in predstavitvenih forumih in je članica Evropske filmske akademije.

 
 
 
 
Peter Buckingham (SampoMedia, Velika Britanija)
 

Mislec, strateški analitik in ustvarjalec ter predavatelj na področju filma in medijev. Osredotoča se predvsem na povezavo med občinstvom in ustvarjalnimi deli. Ima bogate 30-letne izkušnje v javnem in zasebnem sektorju na vseh področjih produkcije, distribucije in prikazovanja ter jasen vpogled v izzive, s katerimi se soočajo neodvisni filmski ustvarjalci, podjetja in organizacije, ki skušajo zagotoviti čim večji doseg in vpletenost občinstva in potrošnikov. Kot nekdanji vodja sektorja distribucije in prikazovanja pri Britanskem filmskem inštitutu in sodelavec številnih drugih organizacij, trenutno pa kot partner v svetovalnem podjetju SampoMedia, je Peter pobudnik številnih pomembnih inovativnih projektov za razvoj občinstev (npr. prva svetovna mreža digitalnih prikazovalcev Digital Screen Network (DSN) v Veliki Britaniji, vizionarska spletna stran Find Any Film itn.), poleg tega pa na temo novih načinov in strategij vključevanja občinstva predava in uči širom sveta.

 

Za udeležbo na vseh strokovnih dogodkih je potrebno poslati vnaprejšnjo prijavo na e-naslov industry@fsf.si najkasneje do petka, 5. septembra. Vsaka prijava naj vsebuje ime, priimek in navedbo organizacije ter naslov strokovnega dogodka.

 
 
Strokovni program 17. FSF so omogočili: