banner_otroci

Začeli smo s polno dvorano!

17. Festival slovenskega filma se je danes začel z jutranjo projekcijo Programa otroških in mladinskih filmov za šole I, v katerem so si otroci lahko ogledali nekaj izbranih kratkih animiranih filmov. Dvorana Avditorija Portorož je pokala po šivih in otroci so bili nad risankami naravnost navdušeni.

 

Seveda pa je bil jutranji živžav le uvod v današnje živahno dogajanje, saj si boste na platnu lahko ogledali še srednjemetražni eksperimentalni film Kar ostane (Matevž Jerman), dokumentarce Polmesec nad planikami (Žiga Virc), Živeti Kamen (Jurij Gruden) in Muzika je džabe (Hrupmag), ter izbor kratkih študijskih filmov.

 

Ob 17. uri vas vabimo v galerijo Meduza 2 v Piranu, kjer bomo odprli razstavo letošnje Badjurove nagrajenke Hanne Preuss, Kantata na podobe in besede: Žeja.

 

Vrhunec današnjega dne pa bo slavnostna otvoritev ob 20.30. Na njej bomo tudi uradnopodelili nagrado Metoda Badjure za življenjsko delo, na velikem platnu pa se bodo odvrteli trije filmi; posebna projekcija Nasvidenje, Piran! (Kristina ravnikar), ki je pospremljena tudi s fotografsko razstavo v Avditoriju, kratki film Vašhava (Sašo Podgoršek) in celovečerni film Pot v raj (Blaž Završnik). Večer se bo nadaljeval v avli Avditorija.

 

Ob tem bi vas opozorili še na spremembo termina za jutrišnji Zajtrk z avtorji, na katerem bodo prisotni avtorji današnjih tekmovalnih filmov. Zajtrk se bo namreč jutri izjemoma začel prej, že ob 10. uri, Blaž Završnik pa bo na zajtrku prisoten med 10. in 11. uro.