zajtrk

Vroča filmska sobota

Velika in pomembna sobota, ko se na FSF podeljuje nagrade, je tu! Do bomo lažje dočakali večer in bo čas hitreje minil, pa je tu cela vrsta odličnih filmov in zanimivih dogodkov.

 

Zajtrk z avtorji že poteka v Beli dvorani Avditorija, trajal bo vse do 14. ure.

 

Filmski program je danes razdeljen na štiri sklope: ob 13ih predvajamo Študijske filme II, ob 15ih je na vrsti Panorama V, ob 17ih pa program Kratki študijski in srednjemetražni dokumentarni film III. Ob 19ih ne zamudite kratkega koprodukcijskega filma Igorja Mirkovića, Smrklja/Balavica ter celovečernega koprodukcijskega dokumentarnega filma Ples z Marijo Ivana Gergoleta, ki navdušuje občinstva po Italiji – začenši z Benetkami.

 

Tudi danes v Zeleni dvorani poteka strokovni program, tokrat se debata vrti predvsem okrog predstavitve medregijskega sodelovanja s Hrvaško in Furlanijo Julijsko Krajino. Predstavniki Slovenskega filmskega centra, Hrvaškega avdiovizualnega centra in Avdiovizualnega sklada Furlanije – Julijske krajine predstavljajo dosedanje plodno medregijsko sodelovanje in na njem temelječo novo pobudo RE-ACT (REgional Audiovisual Cooperation and Training), ki bo v prihodnosti ponujala kakovostne programe usposabljanja za avdiovizualne ustvarjalce ter finančno podporo za razvoj mednarodnih koprodukcij.

 

Zvečer pa – saj veste kaj! Podelitev nagrad s Kataleno se bo začela ob 21.15 uri, vremenska napoved je optimistična, zato vabljeni v Avditorij!

 

Nekaj energije si prihranite za jutri, ko bo na sporedu Družinski dan. Pospremil ga bo piknik, na katerem bodo režiser Rok Biček, animatorka Špela Čadež in igralka Nina Rakovec preizkusili in pokazali svoje kuharske sposobnosti, obenem pa bo to odlična priložnost za druženje in prijeten zaključek festivala.