Strokovni_program_WEB

Strokovno na Festivalu slovenskega filma

Prihajajoča edicija Festivala slovenskega filma bo poleg filmskih podob, z njimi povezanih spremljevalnih koncertov ter razstav ponudila tudi široko začrtan in poglobljen program za vse tiste, ki se s filmsko umetnostjo in vsem, kar je z njo povezanim, ukvarjajo ali želijo ukvarjati profesionalno.
 
Govorimo seveda o strokovnem spremljevalnem programu v organizaciji Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, Slovenskega filmskega centra in Zavoda AIPA ter v sodelovanju z mednarodnim izobraževanjem MAIA, Hrvaškim avdiovizualnim centrom in Avdiovizualnim skladom Furlanije – Julijske krajine. Ta obširen in nadvse zanimiv nabor dogodkov filmskim in avdiovizualnim ustvarjalcem letos znova ponuja priložnosti za strokovno usposabljanje, izmenjavo dobrih praks in navezovanje stikov.
 
Poudarek letošnjega programa je na predstavitvah možnosti nadaljevalnega strokovnega usposabljanja v okviru mednarodnega producentskega programa MAIA, domačega študijskega avdiovizualnega izobraževanja ter filmske vzgoje, svetovanju za strategije razvoja občinstev z uveljavljenim mednarodnim svetovalcem Peterom Buckinghamom in demistifikaciji glasbenih pravic v avdiovizualnih delih v sodelovanju z evropskim strokovnjakom Laurenceom Kayem. O strategijah uveljavljanja filmov v mednarodnem prostoru se bodo pogovarjali selektorji Beneškega, Tržaškega, Zagrebškega in Puljskega filmskega festivala, predstavljeno pa bo tudi medregijsko sodelovanje s Hrvaško in Furlanijo – Julijsko krajino z novo izobraževalno-razvojno finančno shemo RE–ACT (REgional Audiovisual Cooperation and Training) in primeri uspešnih koprodukcij.
 
Če vas program zanima podrobneje, vas vse informacije čakajo tukaj.
 
Za udeležbo na vseh strokovnih dogodkih je potrebno poslati prijavo na e-naslov industry@fsf.si najkasneje do petka, 5. septembra. Število mest za individualna svetovanja s tujima strokovnjakoma je omejeno.