petek

Petek na FSF: strokovno, filmsko, glasno

Danes bo dilema med ogledom projekcije in udeležbo v strokovnem še težja kot ponavadi, saj se v Zeleni dvorani od 11. ure odvija seminar Glasba za film –demistifikacija glasbenih pravic v AV delih s priznanim strokovnjakom za produkcijo filmske glasbe in avtorske pravice za filmsko glasbo, Laurencem Kayem. Ob 14. uri mu bo sledila Okrogla miza: Filmi v boju za mednarodno pozornost.

 

Ob 11.30 vas vabimo na kavo in buhtelj v kavarno Avditorija, z nami bodo tudi tudi avtorji tekmovalnih filmov, ki so bili na programu včeraj. Z njimi bosta poklepetali Katja Čičigoj in Varja Močnik, vprašanja pa jim boste seveda lahko zastavili tudi vi.

 

Ob 17.30 Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev vabi v amfiteater na podelitev zlatih rol. Lanski ljubljenec občinstev in žirije FSF, Razredni sovražnik, bo prejel zlato rolo (50.000 gledalcev), drugi film, ki smo ga prav tako videli lani v Portorožu, Gremo mi po svoje 2, pa bo prejel veliko zlato rolo (125.000 gledalcev). Po podelitvi bo sprejem v organizaciji Društva slovenskega animiranega filma.

 

Po jutranjem programu otroškega in mladinskega filma filma za šole, ki je znova dobro napolnil dvorano, se bodo danes Avditoriju zvrstili še sklopi Srednjemetražni eksperimentalni in dokumentarni film II, Kratki film II ter Panorama III, zvečer pa je kot ponavadi čas za celovečerce. Tokrat bosta to Inferno Vinka Möderndorferja in koprodukcija Barbari (Ivan Ikić).

 
Večer bomo znova nadgradili z brezplačnim koncertom v razstavišču Monfort: obiskala nas bo jasna in glasna srbska skupina Repetitor.