nedeljski_dan

Nedelja bo Družinski dan

Kljub temu, da bo podelitev nagrad letos v soboto, se na festivalu vsekakor splača ostati še en dan, saj se bo v nedeljo v Avditoriju in pred njim dogajalo veliko zanimivih stvari.

 

Zaspano dopoldne bomo otvorili z družinsko matinejo, projekcijo filma Čisto pravi gusar. Po projekciji se bodo obiskovalci lahko odpravili na piknik filmske ustvarjalnice optičnih igrač ali pa se sprostili v festivalski knjižnici med palmami, kjer bo na voljo pisana paleta filmskega čtiva za mlado in staro. Za ljubitelje animiranega filma pripravljamo animirane filme na odejah, projekcijo kratkih animiranih filmov, ki si jih bo moč ogledati kar leže na travniku pred Avditorijem. Ljubitelji animiranega filma bodo lahko pred Avditorijem uživali v filmskem programu kratkih animiranih filmov na odejah.

 

V sodelovanju z RTV Slovenija pripravljamo tudi ustvarjalne filmske delavnice za najmlajše in mlade po srcu. Na delavnici bodo udeleženci sodelovali pri ustvarjanju stop-motion animiranega filma, v katerem bodo nastopali vsem znani RTV junaki: zajček Bine, Foksner in Kakadudu, slon Bansi, Polalipton ter številni drugi. Otroci ter ostali družinski člani bodo tako lahko s pomočjo fotoaparata in osnovne montaže na računalniku ustvarili čisto svojo filmsko zgodbo. Poleg tega se bodo tudi v RTV kotičku udeleženci preizkusili v izdelovanju optičnih igrač. RTV Slovenija bo dogajanje popestrila še z zanimivimi poslikavami obrazov in pobarvankami.

 

V zgodnjem popoldnevu pa pripravljamo tudi filmski piknik – nekaj znanih obrazov iz slovenskega filmskega sveta smo poprosili, da skuhajo ali kako drugače pripravijo poletne kulinarične dobrote, v pomoč pri izvedbi pa jim bo tudi Darko Maršić z izkušeno kuharsko ekipo. Ob vsem tem seveda ne bo manjkalo osvežilne pijače, dobre glasbe in odlične filmske družbe, kar bo zagotovo botrovalo k prijetnemu zaključku 17. edicije Festivala slovenskega filma.