Obcinstvo_FSF

Izkušeni vizionar bo predaval o razvoju občinstev

Portorož in Ljubljano bo naslednji teden obiskal Peter Buckingham, nekdanji vodja sektorja prikazovanja in distribucije v dveh najpomembnejših filmskih inštitucijah Združenega kraljestva (filmskem inštitutu in filmskem svetu), vizionar z več kot 30 leti izkušenj v različnih vejah filmske industrije, danes pa priznani svetovalec za razvoj občinstev v podjetju SampoMedia ter pobudnik inovativnih platform, usmerjenih v večanje filmskega občinstva (Digital Screens Network, FindAnyFilm.com, UK Schools Film Club, Rural Cinema …), predavatelj in tutor mednarodnega producentskega usposabljanja MAIA Workshops.
 
V okviru strokovnih dogodkov v organizaciji Centra Ustvarjalna Evropa Jesenskega ustvarjalnega maratona – mednarodne konference o razvoju občinstev (9. september, Ljubljana) in strokovnega programa Festivala slovenskega filma v Portorožu (10.-14. september), bo Peter Buckingham zagotovo znal svetovati vsem, ki želijo med svojimi ustvarjalnimi deli in njihovim občinstvom zgraditi trden most.
 
Buckingham bo pred prihodom na FS najprej odprl konferenco »Ustvarjalna Evropa išče publiko« (9. september, Atrij ZRC SAZU, Ljubljana, 9.30-16.00), katere glavni namen je v sodelovanju s priznanimi evropskimi strokovnjaki za razvoj občinstev (Dragos Eduard Nemau, Romunija, Eva Kesslová, Češka Republika, Slaven Tolj, Hrvaška) in vidnimi predstavniki domačih organizacij (Luka Piškorič, Matjaž Farič, Sara Božanić, Matevž Luzar, Petra Slatinšek) predstaviti preizkušene ter poiskati inovativne strategije oblikovanja in razvoja občinstev. Konferenca je namenjena vsem predstavnikom organizacij, inštitucij in podjetij ter posameznim ustvarjalcem, ki delujejo v kulturnem in avdiovizualnem sektorju in si želijo, da bi njihova dela dosegla čim več ljudi. Udeležba bo brez dvoma koristila tudi vsem, ki v prihodnosti nameravajo kandidirati za evropska sredstva na omenjenem področju.
 
Filmska strokovna javnost je še posebej vabljena na popoldanski del konference, ko bo Peter Buckingham v okviru MEDIA seminarja zainteresirani javnosti predstavil odnos med ustvarjalno idejo, realnostjo povpraševanja in vedenjem (filmskih) občinstev. Cilj seminarja je ustvarjalcem avdiovizualnih vsebin predstaviti metode za identifikacijo občinstev in ustreznih platform za prikazovanje ter hkrati izpostaviti tri glavne značilnosti dobrega poslovnega modela: doseganje občinstva, njegovo vključevanje in izkušnje.
 
Zainteresiranim filmskim producentom s projekti v razvoju bo Peter Buckingham na voljo tudi za osebna svetovanja za razvoj strategije doseganja občinstev (10. septembra v Ljubljani in 11. septembra na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, predhodne prijave in več informacij: sabina.briski@ced-slovenia.eu), udeležil pa se bo tudi otvoritve Festivala slovenskega filma, kamor organizatorji brezplačno peljejo vse zainteresirane udeležence konference »Ustvarjalna Evropa išče publiko« in drugih dogodkov Jesenskega ustvarjalnega maratona.
 
Rok za prijavo udeležbe na dogodkih Jesenskega ustvarjalnega maratona, vključno s konferenco »Ustvarjalna Evropa išče publiko« se izteče jutri (5. september 2014) opolnoči. Prijavite se lahko na e-mail: industry@fsf.si (strokovni dogodki FSF) ali info@ced-slovenia.eu (konferenca).
 
Več informacij:
 
Program konference »Ustvarjalna Evropa išče publiko (9.9., Ljubljana)
Jesenski ustvarjalni maraton (2.-13.9., Ljubljana in Portorož)
Strokovni program Festivala slovenskega filma (10-14.9, Portorož)