PAGEtiskovka

Festival, ki povezuje

Danes se je v Avditoriju Portorož odvila novinarska konferenca 17. Festivala slovenskega filma, na kateri smo poleg predstavitve glavnega in spremljevalnega programa festivala poseben poudarek namenili dobrim novicam o lokalnem povezovanju.
 
Na konferenci so tako župan Pirana, g. Peter Bossman, kot tudi direktor Avditorija Portorož, g. Marko Česnik in vodja festivala g. Igor Prassel, pozdravili tesnejše medsebojno sodelovanje ter izrazili veselje ob tem, da se festival na ta način razvija in raste.
 
Poleg idejne podpore festivalu bo Občina Piran letos pokroviteljica nagrade za najboljši film po izboru občinstva, Avditorij Portorož pa 17. FSF soustvarja kot koproducent. V bližnji prihodnosti se v Avditoriju veselijo tudi digitalizacije kinodvorane, ki pomeni pomemben korak k ponujanju kakovostnih kinematografskih izkušenj Obalnemu občinstvu.
 
Prav te pa bo v naslednjih dneh ponudil 17. Festival slovenskega filma. Že jutri, dan pred uradnim začetkom festivala, bomo z večerno brezplačno projekcijo filmov Na slikoviti obali (Žarko Petan, 1964, 17’) in Zarota (Franci Križaj, 1964, 70’) ogreli projektorje in občinstvo.
 
Slavnostna otvoritev 17.FSF bo na vrsti v sredo ob 20.30, ko bomo v amfiteatru zavrteli tri filme: posebno projekcijo Nasvidenje Piran! (Kristina Ravnikar), ki jo bo pospremila tudi razstava, ter dva tekmovalna filma, kratkometražni Vašhava (Sašo Podgoršek) in celovečerni Pot v raj (Blaž Završnik).
 
To pa bo seveda le začetek letošnjega dogajanja na FSF!