FSF_2014_banner_Monfort_splet

Avtonomni filmski pristan Monfort

Filmov ni nikoli preveč! Sploh, če so dobri. Prav zato smo letos Festivalu slovenskega filma priključili še novo ozemlje, Avtonomni filmski pristan v Prostoru za sodobno umetnost Monfort, znan tudi pod imenom Skladišče soli. Lani ste (sosednje) skladišče, prav tako na promenadi med Portorožem in Bernardinom, lahko že spoznali na enem od koncertnih večerov 16.FSF, letos pa bo Monfort svojo vlogo nadgradil, saj se bo podnevi prelevil v kinodvorano. V njem se bodo občinstvu predstavili filmi sodobne domače produkcije, ki se sicer niso ujeli v selektorsko rešeto, a so kljub temu več kot vredni ogleda.

Poleg izčrpnega pregleda široke slovenske odvisne in neodvisne produkcije, bomo dogajanju v Monfortu dali piko na i s posebnimi predstavitvami. Tako bomo v četrtek, skupaj s Podobo-glasbo pod drobnogled vzeli videospotovski aspekt skupine Laibach, petek bo posvečen jubilejnemu 10. letu Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina ter kratkemu žanrskemu filmu domačih avtorjev, sobota pa bo v znamenju lanskega dobitnika vesne za posebne dosežke, krške Luksuz produkcije in jagodnemu izboru venomer družbeno angažiranih dokumentarcev z Luksuz delavnic. V sodelovanju z društvom Kraken in Obalnimi galerijami Piran.

Projekcije se bodo v Monfortu vrtele od dopoldneva do zgodnjega večera (podroben urnik vas čaka tukaj), ko se bodo umaknile glasbeni spremljavi festivala. Vsi dogodki v Monfortu so brezplačni.