MAIA

Maia Workshops letos v Sloveniji: Strokovni seminar o filmskem marketingu

14. SEPTEMBER 2018, 14.30-18.00, ZELENA DVORANA

 
 
 

MAIA Workshops je priznano mednarodno strokovno usposabljanje za obetavne producente s podporo podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope. Zaključno srečanje letošnjega cikla usposabljanj MAIA, ki se posveča marketingu in distribuciji filmov, gostuje v Portorožu prav v času 21. Festivala slovenskega filma. Prisotnost izkušenih mednarodnih strokovnjakov ter skupine izbranih producentskih talentov iz Evrope in širše (ki bodo pet dni sodelovali na sicer zaprtem usposabljanju) je neprecenljiva priložnost za izmenjavo znanj in navezovanje stikov z domačo strokovno javnostjo. Zato Motovila (Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji), Festival slovenskega filma, RE-ACT in MAIA Workshops v okviru strokovnega programa FSF za vse zainteresirane organizirajo odprti seminar z MAIA tutorjem za digitalni marketing Danielom Díazom.
 
Seminar bo prek konkretnih primerov ponudil poglobljen vpogled v vedno (bolj) aktualno temo: trženje in promocijo filma, predvsem online in offline načine povezovanja z občinstvi. Program seminarja vključuje vse korake učinkovite promocijske kampanje za film, od določanja ciljne publike in pozicioniranja do izvedbe kampanje. Po splošnem uvodu v trženje filma (14:30–16:00) sledi fokus na digitalni marketing (16:30–18:00).
 
Predavatelj Daniel Díaz, filmski producent in neodvisni marketinški svetovalec z londonskim naslovom, ima večletne izkušnje v digitalni distribuciji in trženju filmov. Uspešno jih je nabiral kot vodja trženja in razvoja občinstev pri globalni platformi za pretočne vsebine We Are Colony ter kot vodja digitalnih promocijskih kampanj za filme, kot so 12 let suženj (12 Years a Slave), Jekleni mož (Man of Steel), Svinjarija (Filth) idr. Kot predavatelj na področju digitalne distribucije, množičnega financiranja in filmskega trženja sodeluje s številnimi filmskimi festivali, kot filmski producent pa se posveča aktualnim družbenim temam, ki občinstvo spodbujajo k razpravi. Njegov celovečerni igrani film Kameleon (Chameleon) je bil premierno predvajan na Londonskem filmskem festivalu BFI.
 
 
Brezplačni seminar v angleškem jeziku je namenjen zainteresirani strokovni javnosti. Zaželene prijave udeležbe do 11. septembra prek spletnega obrazca na www.ced-slovenia.eu ali na e-mail info@ced-slovenia.eu.

 

SOORGANIZATORJI PROGRAMA: