koprodukcijsko_srecanje2

Koprodukcijsko srečanje – Fokus: Srbija, leto pozneje: Avstrija

14. SEPTEMBER 2018, 09.30-12.00, ZELENA DVORANA

 
 
 

V angleščini.
 

 

Slovenska kinematografija od ustanovitve Slovenskega filmskega sklada tvorno sodeluje s filmskimi ustvarjalci sosednjih držav. Predvsem v devetdesetih je bilo najpogostejše koprodukcijsko sodelovanje z državami bivše Jugoslavije, nato pa se je počasi širilo tudi na produkcijo drugih evropskih držav, predvsem Italije. Ker smo zaznali velik manko v sodelovanju z avstrijskimi producenti in ustvarjalci, smo prvo koprodukcijsko srečanje posvetili avstrijskim ustvarjalcem, producentom in filmskim ustanovam. Drugo koprodukcijsko srečanje FSF pa usmerja pogled v srbsko kinematografijo s predstavitvijo možnosti financiranja, filmskih lokacij in primerov uspešnih koprodukcijskih filmov med Srbijo in Slovenijo ter drugimi državami.
 
V prvem delu bo Boban Jevtić,direktor Filmskega centra Srbije, predstavil delovanje centra in njihov koprodukcijski potencial na mednarodnem področju. Sledil bo krajši povzetek lanskoletnega koprodukcijskega srečanja z avstrijsko kinematografijo in predstavitev »case study« uspešne slovensko-avstrijske koprodukcije Afganistanke na smučeh, producenta Boštjana Virca in režiserke Haidy Kancler.
 
Osebne predstavitve projektov v razvoju: v drugem delu se bodo predstavili izbrani slovenski projekti v razvoju, ki želijo v koprodukcijsko konstrukcijo vključiti koproducenta iz sosednjih držav, predvsem pa imajo koprodukcijski potencial za sodelovanje s srbskimi producenti.
 
Udeleženci srečanja, ki bodo predstavljali srbsko kinematografijo: Boban Jevtić (Filmski center Srbije), Dragan Bjelogrlić (Cobra film), Miloš Ivanović (Platfroma), Marko Jocić (Viktorija film), Milan Stojanović (SENSE Production), Biljana Tutorov (Wake Up Films).
 
Na srečanju bodo prisotni tudi številni poslovni gostje iz regije, ki bistveno vplivajo na filmsko dejavnost v posameznih sosednjih državah: direktorji in predstavniki nacionalnih in regionalnih filmskih centrov ( Gorjan Tozija, Ylljet Alicka, Danijela Radulović, Alessandro Gropplero) ter predstavniki pomembnih filmskih ustanov in festivalov.
 
Dogodek bo moderirala Jelka Stergel.
 

 

SOORGANIZATORJI PROGRAMA:
 
/