Ostrenje_pogleda

Filmsko-kritiška delavnica: Ostrimo pogled na slovenskem filmu

VSE DNI FESTIVALA

 
 
 

Že tradicionalno bomo na 21. Festivalu slovenskega filma z dijaki primorskih srednjih šol ostrili pogled in brusili peresa. V sproščenem festivalskem vzdušju bomo vsak dan spoznavali posebnosti domačega filma različnih filmskih zvrsti in sodobne trende, posebno pozornost pa bomo namenili mladim, neodvisnim filmskim ustvarjalcem in tematikam, s katerimi se srečujejo mladi. Gledali bomo filme, poglobljeno diskutirali in se preizkušali v pisanju. Mentorica in asistentka bosta podajali komentarje in smernice med delom v nastajanju. V pogovore bomo vključili tudi posamezne avtorje, filmske in festivalske delavce. Končne izdelke bomo objavili našem portalu https://ostrenjepogleda.wordpress.com/ in na festivalski spletni strani.
 
Še posebej zavzeto si bomo ogledali in premleli sklop kratkih mladinskih filmov, zbranih v sekciji »Podmladek«, ter ob koncu festivala razglasili zmagovalca!
 
Izvajalec: Društvo za širjenje filmske kulture Kino!
 
Mentorica: dr. Maja Krajnc, odg. urednica revije KINO!, izvajalka pedagoškega programa Kino-katedra za osnovnošolce in srednješolce ter koordinatorica in izvajalka projekta Razumevanje filma v Slovenski kinoteki

Spremljevalni program