NOVICE2018_001

Zaključen je izbor filmov za 21.FSF

V četrtek, 23. julija se je iztekel rok za prijavo celovečernih filmov. Na 21. Festival slovenskega filma se je skupaj prijavilo 154 filmov vseh dolžin in kategorij.
 
 

Osrednji slovenski filmski dogodek bo v slabem tednu dni ponudil pregled izbrane slovenske filmske produkcije igranih, dokumentarnih in animiranih filmov vseh dolžin. V vseh sekcijah skupaj bo na ogled 111 filmov, od tega se bo v uradnem tekmovalnem programu pomerilo 16 celovečernih, 6 srednjemetražnih, 17 kratkih, 10 študentskih filmov in 3 manjšinske koprodukcije. V skrben pregled programske komisije je sicer prispelo 154 prijav.

Za uradne festivalske nagrade vesna se bo tako potegovalo 52 filmov.

 
V PREGLEDNI PROGRAM se je uvrstilo 38 filmskih del: 5 celovečernih, 8 srednjemetražnih, 13 kratkih in 9 študijskih filmov ter 3 manjšinske koprodukcije.
 
V lani uveden spremljevalni programski sklop Podmladek se je v letošnjem letu uvrstilo 11 nadobudnih osnovnošolskih in srednješolskih filmskih stvaritev. S tem pa filmska ponudba 21. Festivala slovenskega filma še ni končana. Za najmlajše obiskovalce 21. Festivala slovenskega filma smo pripravili sklop 8 kratkih otroških animiranih filmčkov. Sekcija Posvečeno bo tudi v letošnjem letu namenjena predstavitvi izbranih klasik, s katerimi se bomo poklonili pestri zgodovini slovenske kinematografije. Tokrat bodo predstavljeni trije celovečerni filmi letošnjega Badjurovega nagrajenca.
 
 
Podrobnejši program festivala z urnikom projekcij bomo objavili v drugi polovici avgusta.