NOVICE2018_001

Zaključen je izbor filmov za 21.FSF

V četrtek, 23. julija se je iztekel rok za prijavo celovečernih filmov. Na 21. Festival slovenskega filma se je skupaj prijavilo 154 filmov vseh dolžin in kategorij.

 

Medtem je z izborom filmov končala tudi programska komisija, ki je na uradni program letošnjega festivala uvrstila 110 filmov. V URADNI TEKMOVALNI PROGRAM se je uvrstilo 15 celovečernih, 6 srednjemetražnih, 17 kratkih in 10 študijskih filmov ter 4 manjšinske koprodukcije. Za uradne festivalske nagrade vesna se bo tako potegovalo 52 filmov.
 
V PREGLEDNI PROGRAM se je uvrstilo 38 filmskih del: 5 celovečernih, 8 srednjemetražnih, 13 kratkih in 9 študijskih filmov ter 3 manjšinske koprodukcije.
 
V lani uveden spremljevalni programski sklop Podmladek se je v letošnjem letu uvrstilo 11 nadobudnih osnovnošolskih in srednješolskih filmskih stvaritev. S tem pa filmska ponudba 21. Festivala slovenskega filma še ni končana. Za najmlajše obiskovalce 21. Festivala slovenskega filma smo pripravili sklop 8 kratkih otroških animiranih filmčkov. Sekcija Posvečeno bo tudi v letošnjem letu namenjena predstavitvi izbranih klasik, s katerimi se bomo poklonili pestri zgodovini slovenske kinematografije. Tokrat bodo predstavljeni trije celovečerni filmi letošnjega Badjurovega nagrajenca.

 
Podrobnejši program festivala z urnikom projekcij bomo objavili v drugi polovici avgusta.