Novica_15_09

Zadnji dan festivala – kdo bo prejel vesno?

Pred nami je še zadnji dan 21. Festivala slovenskega filma, ki se bo zaključil s podelitvijo najvišjih slovenskih filmskih nagrad, vesen. Tekom festivala se je odvrtelo kar 111 filmov izbrane slovenske filmske produkcije, prepustili pa smo se lahko tudi pestremu spremljevalnemu programu z glasbenimi nastopi v razstavišču Monfort. Danes si boste lahko ogledali še 15 filmov in se udeležili dveh strokovnih srečanj.

Podelili bomo tudi nagrado kosobrin, ki jo že četrto leto zapored podeljuje Društvo slovenskih režiserjev za neavtorske poklice v produktivni kinematografiji. Prejemnica nagrade ja tajnica režije Petra Trampuž (Utemeljitev nagrade).

Ob tej priložnosti vas želimo še enkrat povabiti na zaključno slovesnost s podelitvijo uradnih nagrad vesna, ki bo danes zvečer, v soboto, 15. septembra ob 20.30 v Amfiteatru Avditorija Portorož.

Program in podelitev priznanj za največje dosežke na področju filmskega ustvarjanja v obdobju zadnjega leta bo povezovala Karin Sabadin ob glasbeni spremljavi Marine Martensson in Tomi Purich tria v režiji Nejca Levstika.

Zaključna slovesnost se bo odvijala na prostem, zato se oblecite vremenu primerno.

Vstopnice lahko prevzamete z vabilom ali akreditacijo pri blagajni Avditorija Portorož.

Rezultate o filmu po izboru občinstva si lahko ogledate tukaj.

21. FSF urnik si lahko ogledate tukaj.

Fotografije 5. festivalskega dne