Novica_14_09_001

Festival je v polnem toku

Pred nami sta še dva festivalska dneva, namenjena uživanju v izbrani slovenski avdiovizualni produkciji preteklega leta, druženju s filmskimi ustvarjalci in spremljanju pestrega strokovnega programa namenjenega predvsem filmski stroki, a kljub temu izjemno zanimivega za splošno javnost.
Jutri, v soboto, med 10.30 in 13.00 bo strokovni program še posebej pester. Ne pozabite na strokovni posvet Društva slovenskih režiserjev Kavo si boste pa že sami kuhali o nazivu, delokrogu, razvoju in pomenu poklica tajnice/tajnika režije v sodobni produktivni kinematografiji.

Prav tako ne pozabite na Scenarnico – predstavitev in uradni zaključek scenaristične delavnice, ki bo potekala med 14. in 16. uro, prav tako v soboto, 15. septembra. Intenzivna scenaristična delavnica je potekala vse od aprila, namenjena pa je verjetno najtežjemu delu ustvarjalnega procesa – od ideje do prve verzije scenarija.

Danes zvečer, ob 21.30 bo spremljevalni program še posebej pester. Preselili se bomo pod piransko obzidje, kjer bo v sodelovanju s Festivalom obzidja koncert glasbene skupine Katalena. V primeru dežja bo koncert potekal v Leseni dvorani razstavišča Monfort.

Rezultate o filmu po izboru občinstva si lahko ogledate tukaj.

21. FSF urnik si lahko ogledate tukaj.

Fotografije 4. festivalskega dne