Platno_ze_stoji_razstavisce_Monfort

21. FSF letos z dvema novima prizoriščema – razstaviščem Monfort in kinom Komuna

Letos se bo festivalsko dogajanje razširilo od Avditorija do razstavišča Monfort v Portorožu. Da bi festival dosegel čim več ljubiteljev filma, bomo izbrane projekcije tekmovalnega in preglednega programa predvajali tudi v ljubljanskem kinu Komuna.  

 

Tekmovalni filmski program se bo odvijal v Glavni dvorani Avditorija Portorož, medtem ko si boste lahko številne projekcije preglednega programa, mednarodnih koprodukcij in sekcije Posvečeno ogledali v Kamniti dvorani razstavišča Monfort. V Leseno dvorano vas vabimo na vsakodnevno večerno druženje s pestrim glasbenim programom.

 

Da bi festival dosegel čim več ljubiteljev filma, bomo izbrane projekcije tekmovalnega in preglednega programa predvajali tudi v ljubljanskem kinu Komuna. Tako si bodo lahko obiskovalci, ki se na ogled projekcij ne bodo mogli odpraviti v Portorož, kar 10 izbranih dokumentarnih filmov s festivalskega programa ogledali v prestolnici. V nedeljo, 16. septembra, in ponedeljek, 17. septembra, pa bomo v kinu Komuna v okviru festivala predvajali zmagovalne filme 21. FSF.

 

Tudi letošnji festival bodo pospremili dogodki za filmske strokovnjake, ki bodo s svojo vsebino zagotovo zanimivi tudi za širšo javnost. Skupno bo strokovni program potekal štiri dni, od srede 12. do vključno sobote 15. septembra.

Veselimo se sodelovanja s Fipresci, AIPO, k.o., DPPU-jem, Slovenskim filmskim centrom, Filmskim centrom Srbije, zavodom Motovila (Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji), RE-ACT, MAIA Workshops, Društvom slovenskih režiserjev, Ostrenjem pogleda in ostalimi partnerji.