Ne_bom_vec_luzerka

Ne bom več luzerka / My Last Year As a Loser

10. september 2018 | 19.00
GLAVNA DVORANA

2018, 1:27:49, barvni, DCP, 1:2,35, Dolby

 

 

 

igrani

 

29-letna Špela je diplomirala iz umetnostne zgodovine, kar pomeni, da še nikoli ni imela redne službe. Za razliko od svojih najboljših prijateljic, ki sta se pred leti odselili iz Slovenije in se ne nameravata vrniti, Špela trmasto vztraja, da bo ostala v Ljubljani. Ko delo v tujini dobi tudi njen dolgoletni fant, Špela ostane brez stanovanja, službe in družbe. Preseli se k staršem in babici, ki zdaj živi v Špelini otroški sobi. Toda želi se osamosvojiti in odrasti, namesto da bi še naprej podaljševala svojo že tako ali tako deset let predolgo adolescenco.

 

REŽISERKA Urša Menart
SCENARISTKA Urša Menart
DIREKTOR FOTOGRAFIJE Darko Herič
AVTOR GLASBE Simon Penšek
MONTAŽER Jurij Moškon
OBLIKOVALEC ZVOKA Julij Zornik
SCENOGRAF Marco Juratovec
KOSTUMOGRAFKA Tina Bonča
MASKERKA Lija Ivančič
PRODUCENT Danijel Hočevar
PRODUKCIJSKA HIŠA Vertigo, Zavod za kulturne dejavnosti
KOPRODUKCIJA RTV Slovenija, Nuframe, 100 d.o.o., Fs Viba film
IGRALSKA ZASEDBA Eva Jesenovec (Špela), Živa Selan (Suzi), Saša Pavček (Špelina mama), Špela Rozin (babi), Branko Završan (Špelin oče), Jurij Drevenšek (Andraž), Tina Potočnik Vrhovnik (Eva), Lara Vouk (Nina), Aljaž Jovanovič (Mare), Timon Šturbej (Seba), Matic Lukšič (Miki), Vladimir Kusić (Denis)

 

Urša Menart (1985, Ljubljana) je leta 2010 diplomirala iz filmske in televizijske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Trenutno je samozaposlena v kulturi kot režiserka in scenaristka.