Izbrisana

Izbrisana / Erased

12. september 2018 | 19.00
GLAVNA DVORANA

2018, 1:25:28, barvni, DCP, 1:1,85, optični

 

 

 

igrani

 

Izbrisana je zgodba o samski mamici Ani, ki v porodnišnici ugotovi, da je ni v računalniških sistemih, da uradno ne obstajata ne ona ne njen novorojenček. Je zgodba o tem, kaj se je dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države, ki so jim v devetdesetih letih na upravnih enotah luknjali osebne izkaznice. Kaj se zgodi, če izpadeš iz sistema? Lahko te izženejo iz države, morda ti sosedje zasedejo stanovanje, ostaneš brez službe, zdravnika, celo otroka … Anino mrzlično iskanje rešitve se prelevi v napeto zgodbo, ki spotoma podrobno razišče anomalije slovenskega družbenega sistema.

 

REŽISER Miha Mazzini
SCENARIST Miha Mazzini
KO-REŽISER IN DIREKTOR FOTOGRAFIJE Dušan Joksimović
AVTORJI GLASBE Jura Ferina, Pavao Miholjević, Vladimir Godár
MONTAŽER Tomislav Pavlic
OBLIKOVALEC ZVOKA Boris Berden
SCENOGRAF Matjaž Pavlovec
KOSTUMOGRAFKA Sanja Džeba
OBLIKOVALKA MASKE Talija Ivančič
SNEMALEC Danko Vucinovic
IZVRŠNA PRODUCENTKA Petra Vidmar
PRODUCENT Frenk Celarc
PRODUKCIJSKA HIŠA Gustav Film
PRIDRUŽENI PRODUCENT Christoph Thoke
KOPRODUKCIJA Ankica Jurić Tilić & Ira Cecić (Kinorama), Biljana Prvanović (Delirium), Diego Zanco (Pakt Media)
IGRALSKA ZASEDBA Judita Franković Brdar (Ana), Sebastian Cavazza (ljubimec), Izudin Bajrović (oče), Doroteja Nadrah (Tanja), Silva Čušin (mama), Jernej Kogovšek (Senad), Marko Mandič (TV voditelj), Gregor Zorc (urednik), Jernej Šugman (inšpektor), Branko Završan (zdravnik), Neda R.Bric (direktorica), Maja Gal Štromar (direktorica), Barbara Cerar (direktorica), Mojca Partljić (uradnica), Bojan Vister (vratar), Pia Zemljič (administratorka), Nina Skrbinšek (administratorka), Maruša Majer (administratorka), Tara Dušak (otrok)

 

Miha Mazzini (1961, Jesenice) je pisatelj in računalniški strokovnjak, prejemnik številnih nagrad, avtor scenarijev in režiser več kratkih filmov. Končal je podiplomski študij scenaristike na The University of Sheffield v Angliji in predava pisanje filmskih scenarijev. Je redni član Evropske filmske akademije.