Igram_sem

Igram, sem / I Act, I Am

11. september 2018 | 21.30
GLAVNA DVORANA

2018, 1:45:00, č-b, DCP, 1:2,35

 

 

 

igrani

 

Medtem ko se mlada igralka pripravlja na vlogo tatice, prične krasti v resničnem življenju. Ko preseže lastnosti svojega lika, se razočarana spre z režiserjem in zapusti snemanje. \ Gledališkemu igralcu ponudijo vlogo brezdomca. Med raziskovanjem vloge tava po zavetiščih in poskuša najti prijatelje med brezdomci. Svoboda brez odgovornosti ga prevzame. \ Igralec in igralka igrata strasten par v telenoveli. Ko je snemanja konec, jo on začne preganjati, saj trdi, da je zaljubljen vanjo. Igralka vztraja, da njuna igra pred kamero nima nič opraviti z njunim zasebnim življenjem.

 

REŽISER Miroslav Mandić
SCENARIST Miroslav Mandić
DIREKTORJA FOTOGRAFIJE Mitja Ličen, Erol Zubčević
MONTAŽER Andrej Nagode
SCENOGRAFI Emina Kujundžić, Barbara Kapelj, Ivana Škrabalo
KOSTUMOGRAFI Ivana Zozoli, Emina Kujundžić, Emil Cerar
OBLIKOVALKE MASKE Lamija Hadžihasanović, Anita Ferčak, Snježana Gorup
OBLIKOVALEC ZVOKA Boštjan Kačičnik
KOLORIST Teo Rižnar
PRODUCENT Miroslav Mandić
IZVRŠNA PRODUCENTKA Nina Robnik
KO-PRODUCENTKA Amra Bakšić Čamo
PRODUKCIJSKA HIŠA Filmostovje
IGRALSKA ZASEDBA Luna Zimić Mijović, Gregor Zorc, Goran Bogdan, Lana Barić, Mojca Funkl, Amar Čustović, Senad Bašić, Olga Pakalović, Dario Varga, Primož Bezjak, Nina Vodopivec

 

Miroslav Mandić je bil rojen v Sarajevu, kjer je pred vojno režiral kultno TV serijo Top lista nadrealista. V devetdesetih letih preteklega stoletja je živel na Češkem in režiral številne dokumentarce. Od leta 2005 živi in dela v Sloveniji, kjer je ustanovil produkcijsko hišo Filmostovje. Njegovi filmi so bili prikazani in nagrajevani na odmevnih festivalih, kot so Krakov, Locarno, Berlinale, Melbourne, Chicago, Santa Barbara in Sarajevo.