Gajin_svet

Gajin svet / Gaja’s World

12. september 2018 | 16.30
GLAVNA DVORANA

2018, 1:28:26, barvni, DCP, 16:9, stereo

 

 

 

igrani

 

Gajin svet je sodobna mladinska romantična komedija z elementi kriminalke, postavljena v današnje urbano okolje. Zgodba obravnava probleme, ki jih danes v življenju pogosto srečujemo: ločitev staršev, odtujenost v družini, nevarnosti svetovnega spleta. S tem nagovarja tako najstnike kot tudi njihove starše, ob tem pa ne zanemarja dinamike, humorja, emocij in suspenza.

 

REŽISER Peter Bratuša
SCENARISTA Peter Bratuša, Špela Levičnik Oblak
DIREKTOR FOTOGRAFIJE Mirko Pivčević
AVTOR GLASBE Sebastijan Duh
MONTAŽER Tomislav Pavlic
SCENOGRAF Miha Ferkov
KOSTUMOGRAFKA Vesna Črnelič
OBLIKOVALEC ZVOKA Matjaž Moraus Zdešar
MASKERKA Nataša Sevčnikar
PRODUCENTA Peter Bratuša, Tilen Ravnikar
PRODUKCIJSKA HIŠA Felina Films
KOPRODUKCIJA RTV Slovenija
IGRALSKA ZASEDBA Tara Milharčič (Gaja Ravnikar), Sebastian Cavazza (Peter Ravnikar), Neža Smolinsky (Tea Ravnikar), Jana Zupančič (Nina Ravnikar), Anže Gorenc (Matic), Lotos Vincenc Šparovec (višji inšpektor Hace), Ajda Smrekar (Ema), Gitica Jakopin (Daša), Primož Pirnat (Grega), Nataša Barbara Gračner (Primarij Vrabl-Čoklova), Boris Ostan (skrivnostni moški)

 

Peter Bratuša (1962, Maribor) je študiral filmsko fotografijo na ADU v Zagrebu. Kot DOP in producent je posnel dva celovečerna filma in režiral več kot 250 reklamnih spotov. V zadnjih letih se je vrnil k igranemu programu s serijo Življenja Tomaža Kajzerja. Na festivalu se predstavlja z dvema celovečernima filmoma.