Motovila_Media

Sodelovanje s prodajnimi posredniki – krepitev mednarodne prepoznavnosti

16. SEPTEMBER 2017, 10.00-12.00, ZELENA DVORANA

 
 


Pogovor o možnostih za uspešno prodajo, distribucijo in plasiranje slovenskih filmov v Evropi s predstavnikoma dveh priznanih evropskih prodajnih podjetij Wide (Francija) in Slingshot Films (Italija) organizira Motovila (Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, podprogram MEDIA).

Namen dogodka je predstavitev finančno-promocijskih načinov vlaganja prodajnih zastopnikov v neodvisno produkcijo ter spodbujanje k strateškem in pravočasnem povezovanju producentov in prodajnih zastopnikov. To je namreč lahko izjemnega pomena za optimalen razvoj čezmejnega promocijskega potenciala filma ter spodbujanje njegove vidnosti in kroženja v tujini.

Gosta sta Loïc Magneron (Wide, FR) in Manuela Buono (Slingshot Films, IT).

Pogovor povezuje Vladan Petković (Cineuropa / Screen International).

Loïc Magneron

 

Ustanovitelj in direktor enega vodilnih francoskih neodvisnih prodajnih podjetij, Wide (www.widemanagement.com), ki letno predstavi več kot 20 igranih filmov. Wide zastopa več kot 500 igranih naslovov različnih mednarodno priznanih režiserjev in nekaj restavriranih klasikov ter 300 dokumentarnih celovečernih filmov v okviru specializirane znamke Wide House (www.widehouse.org), pozornost pa namenja tudi žanrskim in VR filmom. Zadnjih nekaj let pod znamko Wide Distribution uspešno trži filme, med njimi tudi nekatere regionalne uspešnice (npr. v več kot 32 državah distribuirana komedija Duhovnikovi otroci hrvaškega režiserja Vinka Brešana). Wide posebno pozornost namenja obetavnim režiserjem: leta 2011 je s podporo programa MEDIA razvil inovativno promocijsko in distribucijsko platformo Eye On Films (www.eyeonfilms.org), ki v sodelovanju s številnimi partnerji (festivali, distributerji, prikazovalci, ponudniki videa na zahtevo) spodbuja kroženje prvencev in drugih filmov.

 

Manuela Buono

 

Ustanoviteljica in direktorica italijanskega prodajnega podjetja Slingshot Films (slingshotfilms.it), ki je specializirano za ustvarjalne dokumentarne in neodvisne igrane filme. Z več kot 10 let izkušenj v produkciji in organizaciji festivalov, Manuela Buono s svojim timom producentom ponuja celovito storitev: razvoj projektov, strategije financiranja, tradicionalno in digitalno distribucijo, urejanje pravic, trženje in prikazovanje, pakiranje projekta. Slingshotov katalog filmov vključuje Izziv Yurija Ancaranija (posebna nagrada žirije v Locarnu 2016), Zud Marte Minorowicz (Berlinale, Generation KPlus), Dobri državljan Friedricha Mosera (CPH:DOX, Rotterdam, Palm Springs), Ples z Marijo Ivana Gergoleta (beneški Teden kritike, nominacija Evropske filmske akademije za najboljši dokumentarni film). Z že nekaj slovenskih filmov v katalogu, Slingshot Films je poznavalec slovenske produkcijske scene, prisoten pa je tudi regionalno.

 

 

Zaželene so predhodne prijave udeležbe na pogovoru na info@ced-slovenia.eu do 15. septembra.


POZOR:
Obstaja možnost organizacije osebnih srečanj s prodajnima zastopnikoma. V primeru interesa nas, prosimo, kontaktirajte na sabina.briski@ced-slovenia.eu najkasneje do 13. septembra.
Več informacij: Motovila / CED Slovenija: http://ced-slovenia.eu/

 
 

SOORGANIZATORJI STROKOVNEGA PROGRAMA: