Spremljevalni program

 

 

TOREK, 12. SEPTEMBER 2017,  ZELENA DVORANA
15.00
Portretni dokumentarec govori o pionirki filmske vzgoje, danes 91-letni Mirjani Borčić, filmski pedagoginji in publicistki, ter o začetkih filmske vzgoje in gibanja za filmsko kulturo na Slovenskem.
 
TOREK, 12. SEPTEMBER 2017,  BELA DVORANA
18.30
Badjurova nagrada nosi ime po utemeljitelju zgodnjega slovenskega filma Metodu Badjuri, ki je s svojo ženo Milko ustvaril skoraj 100 filmov. Nagrado podeljuje Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev na podlagi predlogov stanovskih društev in strokovne komisije, ki so jo letos sestavljali Miha Knific, Mako Sajko, Petra Seliškar, Simom Tanšek in predsednica Ženja Leiler.
 
TOREK, 12. SEPTEMBER 2017,  KINO PLAŽA
21.00
Kovač in Dara se po napak začetem otroštvu znajdeta v zavodu, kjer se tesno povežeta. Po desetih letih se kot najstnika z nedoraslo dušo po naključju spet srečata. Kovač je vodja bande, Dara živi v svojem odmaknjeno začaranem svetu. Kovačeva banda se zapleta in zaplete v vedno bolj resne posle.
 
SREDA, 13. SEPTEMBER 2017,  KINO PLAŽA
21.00
Nadaljevanje filma Vesna. Dekleta se pripravljajo na zimske počitnice v gorah. Vesna se veseli, da bo z njimi tudi Samo, a njen fant se mora se udeleži gorskih reševalnih vaj. Ko v gorah Vesna na nebu opazuje letala, ve, da je v enem od njih tudi Samo.
 
ČETRTEK, 14. SEPTEMBER 2017,  KINO PLAŽA
21.00
Poslednja postaja
Nekdanji partizan Tone, ki je nekoč verjel v ideje o novi, pravični družbi, se zdaj komaj preživlja kot komunalni delavec. Ima bivšo ženo in hčerko, ki živita v njegovem stanovanju, on pa je podnajemnik. Tudi njegovo razmerje z natakarico Magdo ni brez težav. Zaradi težav z denarjem se pusti pregovoriti sodelavcema, da bo čez mejo ilegalno spravil skupino emigrantov.
PETEK, 15. SEPTEMBER 2017,  KINO PLAŽA
21.00
Plešasti profesor Rozina, genetik svetovnega slovesa, njegov malo manj znani brat Bruno in čedna asistentka Marta že vrsto let preizkušajo vse mogoče kemijske spojine in raztopine, da bi lahko pospešili rast lasnih celic. Profesor Rozina namreč hoče dokazati, da je evolucijo mogoče pospešiti »tukaj in zdaj«, iz ene same celice na njegovem lasu. Medtem, v daljnem galaktičnem kraljestvu, ob robu meglic Andromede, oče kralj zaloti sina Alfreda pri kajenju cigarete.
 
SOBOTA, 16. SEPTEMBER 2017,  ZELENA DVORANA
18.00
Jože Babič, gledališki, filmski in televizijski režiser, ustanovitelj gledališč (Ptuj, Trst, Nova Gorica) in ob koncu življenja tudi filmski pedagog na AGRFT UL, bi letos praznoval 100-letnico rojstva.