20_FSF_Banner_634x270@2x

IZBOR FILMOV 20. FSF JE ZAKLJUČEN

Programska komisija je zaključila z izborom filmov, ki bodo predvajani na letošnji jubilejni ediciji festivala.
Uradni tekmovalni program filmov, ki se potegujejo za nagrade vesna, letos sestavlja kar 51 del, od tega 17 celovečernih, 6 srednjemetražnih, 20 kratkih in 8 študentskih filmov. V uradni pregledni program se je uvrstilo 33 del: 6 celovečernih, 8 srednjemetražnih, 12 kratkih in 7 študentskih filmov.

Letošnja edicija festivala predstavlja tudi nov programski sklop, imenovan Podmladek, ki nam bo predstavil 7 nadebudnih osnovnošolskih in srednješolskih filmskih stvaritev. V skladu z jubilejno edicijo festivala pa se bo na Kinu Plaža ob večernih urah odvijala tudi posebna sekcija Posvečeno, v kateri se bomo s petimi izbranimi klasikami poklonili pestri zgodovini slovenskega filma in legendarnim slovenskim filmskim ustvarjalcem oziroma tvorcem slovenske filmske zgodovine: Mirjani Borčič, Jožetu Babiču, Františku Čapu, Zvonku Čohu, Milanu Eriču ter nenazadnje najbolj plodovitemu filmskemu producentu pri nas, dobitniku Badjurove nagrade za leto 2017, Franciju Zajcu.

Na letošnjem festivalu bo prikazanih 84 filmov uradnega in 13 filmov spremljevalnega programa,skupaj torej kar 97 filmskih del, ki pričajo o bogati filmski ustvarjalnosti naših filmskih kreativcev.