Druzina_novica

Gledati ali gledati, to je ta nemogoča dilema

Filmski ustvarjalci so bili vedno veliki športni navdušenci, kar niti ni tako presenetljivo, saj gre povečini za dedce. In gledati, kako se moški z obveznim pivom v roki brezpogojno vdaja športnim užitkom, je osupljivo. No, vsaj za tiste, ki takrat zmorejo neprizadeti pogled. V takih trenutkih se namreč tudi filmski ustvarjalec, ki sicer v očeh bližnjih in prijateljev velja za nežno in prijazno osebo, spremeni v podivjano »navijaško ž’val«. Morda to koga moti. A prosim, vprašajte se, kakšne filme bi gledali, če naši filmarji ne bi bili tako polni strasti in emocij!

 

V tem času razgretih navijaških strasti na lestvici priljubljenosti med gledalci pričakovano vodi Košarkar naj bo! Borisa Petkoviča. Že v sredo zvečer se mu je presenetljivo približal emotivno siloviti Ivan Janeza Burgerja, a zares ogroziti ga ni mogel. Na rezultate včerajšnje parade prvokategornikov, v prvi vrsti Jana Cvitkoviča, ki se je predstavil s svojo postkrizno Družinico ter Roka Bička, ki v svoji Družini preko razkrivanja intimnega življenja mlade »družine« razgalja blago rečeno bizarno (ne)delovanje domačih socialnih služb in represivnih organov, pa bomo morali še malce počakati.

 

Pogovori z ustvarjalci so tokrat poleg srečanj z že omenjenima avtorjema postregli še z nekaterimi zanimivimi momenti. Tako nam je Martin Turk razkril peripetije, ki so stale na poti realizacije njegovega projekta Dobro unovčeno popoldne in njegovo »pravo naravo«. Tomaž Gorkič pa nas je opozoril na pravi »twist« njegovega dostopično znanstveno-fantastičnega dela Apoptoza.