Moski_Ne_jocejo

Moški ne jočejo / Men Don’t Cry

13. september 2017 | 22.40
AMFITEATER

2017, 99′, barvni, DCP, 1:2.35, DIGITAL

 

 

 

igrani /drama

 

Ko se raznolika skupina vojnih veteranov zbere v oddaljenem gorskem hotelu, dve desetletji po koncu vojne, da bi sodelovali pri zdravljenju, je težko pričakovati harmonijo. Nasprotno, vsaka nespametno izrečena beseda ali navidezno jezni pogled lahko nenadoma vžge nevarno eksplozivno mešanico. Zato, ker nekdanji vojaki, ki se trdno držijo svoje temeljne moškosti in lastnih predsodkov, zavrnejo razkritje nečlovečnosti dogodkov, ne glede na to, ali so jih storili oni ali drugi. Ta briljantno režirana drama govori o zmožnosti, da bi odpuščali drugim le po tem, ko odpustimo sami sebi.

 

REŽIJA Alen Drljević
SCENARISTA Alen Drljević, Zoran Solomun
DIREKTOR FOTOGRAFIJE Erol Zubčević
MONTAŽER Vladimir Gojun
SCENOGRAFKA Mirna Ler
KOSTUMOGRAFKA Sanja Džeba
OBLIKOVALEC ZVOKA Igor Čamo
MASKERKA Mojca Gorogranc Petrushevska
PRODUCENT Bojan Mastilović
PRODUKCIJSKA HIŠA Deblokada (ba)
KOPRODUKCIJA Iridium Film, Živa produkcija, Manderley Films
IGRAJO Sebastian Cavazza (Ivan), Leon Lučev (Valentin), Boris Isaković (Miki), Emir Had Ihafizbegović (Merim), Ermin Bravo (Ahmed), Boris Ker (Jasmin), Ivo Grgurević (Josip), Primož Petkovšek Petko (Andrija), Jasna Đuričić (Natakarica)

 

Alen Drljević (1999, ba) že med študijem režije na Akademiji scenskih umetnosti v Sarajevu režira nekaj gledaliških predstav in kratkih filmov. Leta 2005 diplomira s kratkim igranim Prva plača (orig. Prva plata), ki na 11. Sarajevo FF osvoji nagrado EFA/UIP, na Motovun FF 2006 pobere nagrado za najboljši kratki film in je nominiran za nagrado Evropske filmske akademije (EFA) za najboljši kratki film. Njegov dokumentarec Karneval je leta 2006 v okviru največjega festivala dokumentarnih filmov IDFA prikazan v sekcijah First Appearance in Movies that Matter, na Trst FF 2007 pa dobi nagrado občinstva za najboljši dokumentarni film.