Ksana_FSF

Ksana / Ksana

12. september 2017 | 18.00
GLAVNA DVORANA

2017, 82′, č-b +barvni, DCP, 1:2.35, Dolby SRD

 

 

 

igrani / drama

 

Igralec David in gradbeni delavec Roman sta polbrata, ki se po dolgem času znova srečata ob očetovi smrti. Skupni spomini ju popeljejo na potovanje po reki, gorah in morju, kamor ju je vodil oče in kar je bilo zanju vrhunec sreče. V želji, da obnovita svoj malce pozabljeni bratsko-prijateljski odnos, odideta po istih poteh. Potovanje, začeto s površinsko masko vzajemne sreče, se kaj kmalu razvije v bratsko rivalstvo, zavist, jezo, zamere …

 

REŽIJA Dejan Babosek
SCENARIST Dejan Babosek
DIREKTOR FOTOGRAFIJE Simon Gosnik
AVTOR GLASBE Anže Palka
MONTAŽER Dejan Babosek
OBLIKOVALEC ZVOKA Miha Rudolf, Uroš Usenik
SNEMALEC Dominik Istenič
PRODUCENT Dejan Babosek
PRODUKCIJSKA HIŠA Narajan
KOPRODUKCIJA Snaut Produkcija
IGRAJO Jan Bučar (Roman), Primož Vrhovec (David), Igor Spasič (oče), Vesna Kuzmič (mama), Žak Drobnič (Roman 11 let), Ian Spasič (David 6 let), Philip Burt (režiser), Ajda Smrekar (igralka)

 

Dejan Babosek (1976) se že od majhnega ukvarja z različnimi vejami umetniškega ustvarjanja, od slikarstva, glasbe, pisanja, fotografije do seveda filma. Po končani gimnaziji študira zgodovino in teologijo, a ga po obisku filmske delavnice želja po študiju dokončno minile. Svojo kreativo usmeri v produkcijo in režijo glasbenih videospotov (doslej okl. 500) in filmov. Trenutno pripravlja tretji celovečerec Strah, adaptacijo istoimenega kratkega filma.