Vsaka_zgodba_FSF

Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba / Every Good Story Is a Love Story

13. september 2017 | 16.45
GLAVNA DVORANA

2017, 71′, barvni, DCP, 16:9, DIGITAL

 

 

 

dokumentarni

 

Film o gledališki predstavi in o štirih zelo znanih osebah, ki so jo ustvarile: o pisatelju in režiserju D. Jovanoviću, igralki M. Zupančič in igralcema R. Poliču in B. Cavazzi. To je zgodba o ljubezenskem trikotniku in o večplastnem, popolnoma odkritem prepletanju javnih umetniških podob in osebnega življenja protagonistov. Film dokumentira 4-mesečni proces nastajanja gledališke predstave od prve vaje do premiere, hkrati pa odstira osebno življenje umetnikov ter pripoveduje univerzalno zgodbo o odnosu med resničnim in izmišljenim, zgodbo o odnosu med osebnim in javnim dojemanjem umetnosti.

 

REŽISERJA Matjaž Ivanišin, Rajko Grlić
SCENARISTA Matjaž Ivanišin, Rajko Grlić
DIREKTORJI FOTOGRAFIJE Matjaž Ivanišin, Lev Predan Kowarski, Darko Sinko, Rajko Grlić, Marko Brdar, Marko Cafnik, Matjaž Mrak
AVTOR GLASBE Drago Ivanuša
MONTAŽER Matic Drakulić
OBLIKOVALEC ZVOKA Julij Zornik
KOLORIST Teo Rižnar
SNEMALCI Matjaž Ivanišin, Lev Predan Kowarski, Darko Sinko, Rajko Grlić, Marko Brdar, Marko Cafnik, Matjaž Mrak
PRODUCENT Danijel Hočevar
PRODUKCIJSKA HIŠA Vertigo
KOPRODUKCIJA NP7
NASTOPAJO Dušan Jovanović, Milena Zupančič, Radko Polič, Boris Cavazza

 

Rajko Grlić je diplomiral na FAMU v Pragi. Kot režiser in scenarist je delal na dvanajstih celovečercih, ki so bili prikazani v kinematografih na vseh petih celinah in vključeni v tekmovalne programe vodilnih svetovnih filmskih festivalov, med njimi Cannes FF, kjer so prejeli številne mednarodne nagrade.