7_grehov_in_vrlin_FSF

Sedem grehov in vrlin / Seven Sins and Virtues

13. september 2017 | 09.30
GLAVNA DVORANA

2016, 103′, barvni, stereo, HD File, 16:9

 

 

 

dokumentarni

 

Sedem zgodb iz nabora smrtnih grehov in vrlin. Pojmi so interpretirani prek dvoumnosti, asociacij in pomenov, ki jih sprožajo različni družbeni konteksti. Pripoved je skozi pojave iz naše polpretekle zgodovine usmerjena v: pravičnost, razumnost, lenobo, pohlep, požrešnost, zmernost, napuh. Pri vsakem pojavu oz. grehu ali/in vrlini se odpirajo vprašanja dvojnosti mej. Če je vrlina obvladana želja, greh pa želja, ki gre predaleč in stopi prek meje, se nujno odpre polje dvoumnosti, robov in vprašanj, kaj je in kaj ni prav.

 

REŽISERKA  Majda Širca
SCENARISTKA  Majda Širca
DIREKTOR FOTOGRAFIJE  Jurij Nemec/ZFS
AVTOR GLASBE  Borja Močnik
MONTAŽER  Zlatjan Čučkov
OBLIKOVALEC ZVOKA  Robert Sršen
SNEMALEC  Jurij Nemec
SNEMALCA ZVOKA  Frane Povirk, Samo Kozlevčar
PRODUCENT  Jani J. Kovačič
PRODUKCIJSKA HIŠA  RTV Slovenija – Dokumentarni program

 

Majda Širca (1953), diplomirana umetnostna zgodovinarka, novinarka, publicistka, urednica oddaj o kulturi, kulturno-informativnega programa in umetniškega dokumentarnega programa RTV Slovenija, avtorica knjižnih, številnih revijalnih in časopisnih tekstov s področja filma, avdiovizualne kulture, humanistike ter blogerka. Avtorica večkrat nagrajenih dokumentarnih TV oddaj Povečava.
V letih 1997–2000 je bila državna sekretarka na ministrstvu za kulturo, po letu 2000 trikrat izvoljena v državni zbor, v obdobju 2008–11 ministrica za kulturo RS. Od 2012 je zaposlena v dokumentarnem programu RTV Slovenija.
www.majdasirca.si