DruzinaFSF

Družina / The Family

14. september 2017 | 19.00
GLAVNA DVORANA

2017, 107′, barvni, digital, DCP, 1:1.85

 

 

 

dokumentarni / drama

 

Matej je rojen v družino oseb s posebnimi potrebami v periferni vasici periferne dežele, a je sam tako drugačen – tako od drugačnosti kot normalnosti –, da se zdi, kot da je ušel determinaciji svoje okolice. Usoda ga vseeno dohiti, ko z dekletom dobita hčerko in njuna zveza kmalu zatem razpade. Vname se boj za skrbništvo, vse dokler se Matej ne odloči za radikalen izhod iz začaranega kroga, tako družinskega kot življenjskega.

Družina, resničnostni film, ki zajema obdobje desetih let, ni na sledi senzacijam, temveč občutjem. Film brez scenarija, a z vse polno soscenaristi, človeškimi in nečloveškimi.

 

REŽIJA Rok Biček
DIREKTOR FOTOGRAFIJE Rok Biček
MONTAŽER Rok Biček, Yulia Roschina
OBLIKOVALEC ZVOKA Julij Zornik
PRODUCENT Rok Biček
PRODUKCIJSKA HIŠA Cvinger film
KOPRODUKCIJA RTV Slovenija, Zwinger film
NASTOPAJO Matej Rajk, Nia Kastelec, Barbara Kastelec, Alenka Rajk, Mitja Rajk, Boris Rajk, Ivka Gruden, Emanoela Škulj, Robert Krese, Aleksej Kastelec

 

Rok Biček (1985) je na različnih festivalih osvojil nagrade za svoj poseben avtorski pristop k svojim študentskim filmom in prvencu Class Enemy, premierno prikazanem na 28. Beneškem tednu mednarodnih filmskih kritikov in finalistom za nagrado LUX 2014.