Charlatan_MagnifiqueFSF

Charlatan Magnifique / Charlatan Magnifique

14. september 2017 | 14.30
GLAVNA DVORANA

2016, 84′, barvni, stereo, HD file, 16:9

 

 

dokumentarni/glasbena drama

 

Zabaven preplet odlične glasbe, spontanih in komičnih situacij ter komentarjev ključnih akterjev v Magnificovem življenju. V filmu scenaristke in režiserke Maje Pavlin se sprehodimo skozi Magnificovo bogato, razgibano in uspešno kariero – od konca 1980-ih, ko je svojo glasbeno pot začel z zasedbo U’REDU, prek solo kariere, v kateri so nastali mnogi hiti, kot so 24.000 bacci, Kdo je Čefur, Halo gospodična, Silvija in številni drugi, pa vse do podpisa pogodbe z multinacionalko Sony, svetovnega uspeha s skladbo Hir Aj Kam Hir Aj Go in ustvarjanja filmske glasbe.

 

REŽIJA Maja Pavlin
SCENARISTKA Maja Pavlin
DIREKTOR FOTOGRAFIJE Aleš Živec
AVTOR GLASBE Magnifico
MONTAŽER Maja Pavlin, Andrej Modic
OBLIKOVALEC ZVOKA Marjan Drobnič
SNEMALEC Saša Grmek
SNEMALEC ZVOKA Goran Tutić
PRODUCENT Danijel Vrbec
PRODUKCIJSKA HIŠA RTV Slovenija – Razvedrilni program

 

Maja Pavlin je kot novinarka, scenaristka, režiserka in urednica glasbenih oddaj in dokumentarnih filmov od leta 1999 redna honorarna sodelavka TV Slovenija. Glavnina njenih del spada pod uredništvo Razvedrilnega programa.

V obdobju 1999–2004 soustvarja glasbeno oddajo Sobotna noč, 2011–15 pa urednikuje koncertno produkcijo Aritmični koncerti (raliziranih cca. 50 studijskih in terenskih koncertov žanrsko raznolikih domačih zasedb, ki karakterno krojijo domačo glasbeno sceno). Leta 2005 zasnuje glasbenoinformativni TV tednik Aritmija, ki ga kot urednica, novinarka in realizatorka, po potrebi snemalka, montažerka sooblikuje še danes.